Eveniment

Companiile de construcţii resimt cel mai tare deficitul de personal, iar lipsa cererii interne afectează industria prelucrătoare şi retailul: „Nu ai cum să plăteşti oameni la un preţ mare când iei bani puţini pe proiect. Automat apoi muncitorul pleacă în străinătate sau se duce în alt domeniu.”

Companiile de construcţii resimt cel mai tare deficitul...

Autor: Răzvan Botea

22.08.2018, 00:05 705

Managerii din zona de construcţii resimt cel mai puternic lipsa forţei de muncă în desfă­şurarea activităţii, dar se confruntă şi cu pro­bleme financiare din cauza cererii insufi­ciente din partea clienţilor şi a lipsei de finan­ţare, arată rezultatele studiului de con­junc­tură economică al Institutului Naţional de Statistică.

„Problema numărul unu în sectorul de construcţii este problema finanţării. Proiectele din România nu au finanţare. Nu există un sistem bancar adecvat potenţialului în construcţii din România. Sistemul nostru bancar oferă credite la care dacă ar putea să aibă dobânzi mari şi zero riscuri, ar fi ideal”, a spus pentru ZF Adrian Porfir, manager pe Europa de Sud-Est în cadrul Joris Ide, parte a grupului Kingspan, una dintre cele mai mari companii de profil şi care controlează producătorul de materiale de construcţii Megaprofil din Buziaş (judeţul Timiş). INS a realizat patru studii de conjunctură economică, în care a analizat sectoarele construcţiilor, retailului, serviciilor şi industriei prelucrătoare. Studiile au fost realizate pe eşantioane de 2.727 de agenţi economici din domeniul serviciilor, 2.232 de agenţi economici din comerţ, 1.248 de agenţi economici din construcţii şi 2.201 agenţi economici din industria prelucrătoare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO