Auto

Companiile de taxi din Bucureşti majorează preţurile pe fondul scumpirii carburanţilor. Unele companii de taxi au dus deja preţul la 1,99 lei/km, altele se pregătesc să o facă din noiembrie

Companiile de taxi din Bucureşti majorează preţurile...

Autor: Alex Ciutacu

27.10.2018, 00:03 3223

♦ Operatorii de taxi din Bucureşti au început deja majorările de preţuri pe fondul unor scumpiri neaşteptate ale carburanţilor şi a unor costuri operaţionale mai ridicate, derivate din nevoia de a investi în flote. 

Companiile de taxi din Bucureşti şi din ţară încep să îşi ajusteze tarifele la preţurile carburantului şi la noile costuri operaţionale cu care se confruntă după ce şi-au înnoit flotele de maşini. Legea 38/2003 le permite operatorilor din toată ţară să îşi stabilească un tarif cuprins între 1,39 lei/km şi 3,5 lei/km, în baza unei fişe de fundamentare care trebuie să explice respectivul tarif.

„Fiecare îşi poate creşte tariful sau îl poate menţine în funcţie de costurile pe care le are, în funcţie de preţurile carburantului sau de costurile cu flota. Este decizia fiecărei companii în parte. Nu există o creştere unitară la un anumit tarif, ci de la caz la caz. Este ceva normal dacă ne gândim că tariful s-a menţinut timp de 7 ani la 1,39 lei/km, apoi timp de aproape un an a stat majorat la 1,69 lei/km. Dacă ne uităm în ţară vedem în Cluj sau Constanţa tarife şi de 2,4 lei/km”, spune Vasile Ştefănescu, preşedintele Confederaţiei Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România.

Rezervă-ţi locul la Forumul de Francize din 1 Noiembrie şi pleacă acasă cu o idee de business de milioane!

Astfel, unii operatori din Bucureşti-Ilfov au majorat deja preţurile la 1,99 lei/km, în timp ce alţii vor atinge acest prag de la 1 noiembrie. În acelaşi timp, unii operatori vor păstra tarifele la nivelul pe care l-au stabilit în urmă cu un an şi jumătate, când tariful a crescut la nivel de piaţă la 1,69 lei /km în Bucureşti-Ilfov.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO