Eveniment

Complex sportiv cu pana la 200.000 de euro de la UE

12.04.2010, 00:00 1135

Firmele cu pana la noua salariati si care realizeaza o cifra deafaceri anuala neta sau detin active de pana la 2 mil. euro,echivalent in lei, pot sa obtina fonduri europene de pana la200.000 de euro pentru constructia sau modernizarea unui complexsportiv.

Pot sa obtina finantare doar firmele cu activitate de un anfiscal intreg incheiat, profit operational si fara datorii lastat.

"In functie de complexul sportiv care se doreste a fi construit,se pot investi de la 50.000 pana la 5.000 de euro. Se finanteazaconstructia sau modernizarea unui complex sportiv situat in mediulurban", spune Cosmin Dragoi, managing partner al firmei deconsultanta M27 CED Invest. Valoarea totala a proiectului (sumacheltuielilor eligibile, investitii care sunt decontate defondurile europene si neeligibile) trebuie sa fie cuprinsa intre100.000 lei si 3.000.000 lei.

"Cofinantarea este in procent de minimum 30% din valoareacheltuielilor eligibile. La acestea se adauga cheltuielileneeligibile pe care le suporta solicitantul", precizeazaDragoi.

In ceea ce priveste terenul, nu exista o constrangere cu privirela suprafata, insa beneficiarul trebuie sa nu aiba ipoteca peteren, sa fie proprietar, astfel incat sa se poata obtineautorizatie de constructie. Proiectele sunt finantate prinProgramul Operational Regional (POR), masura "Sprijinireadezvoltarii microintreprinderilor". "In cadrul acestei masuri sepot achizitiona echipamente, mobilier, constructii si instalatii,utilaje, sisteme IT, consultanta si proiectare. Pentru modernizareaspatiilor de prestari servicii nu sunt considerate eligibilelucrarile de mentenanta sau reparatii", precizeaza Dragoi.

Apelul de proiecte este deschis pe masura de sprijinire amicrointreprinderilor, iar dosarele se pot depune la agentiile dedezvoltare regionala din tara. Regiunea Bucuresti-Ilfov are alocatpentru acest apel de proiecte peste 15 mil. euro, iar pana lasfarsitul lunii martie erau depuse peste 100 de dosare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO