Eveniment

Compozitorul de muzică uşoară Dumitru Lupu a murit. Anunţul, făcut de soţia sa

Compozitorul de muzică uşoară Dumitru Lupu a murit....

Autor: Firuta Flutur

22.07.2017, 10:02 7055

Compozitorul de muzică uşoară Dumitru Lupu a murit, anunţul fiind făcut, sâmbătă, pe Facebook de soţia acestuia, cântăreaţa Ileana Şipoteanu.

”Compozitorul Dumitru Lupu a plecat!”, a scris cântăreaţa de muzică uşoară Ileana Şipoteanu, pe pagina sa de Facebook. Sute de persoane i-au transmis soţiei compozitorului mesaje de condoleanţe.

Dumitru Lupu s-a născut la 25 mai 1952 în Giurgiu, a fost membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România (UCMR) şi al Uniunii Autorilor şi Realizatorilor de Film din România (UARF).

Din 2014, a fost profesor universitar la Universitatea Ovidius din Constanţa, dirijor al orchestrei teatrului Al. Davila din Piteşti între anii 1982-1990 şi al teatrului Fantasio din Constanţa între anii 1990-2004. Dumitru Lupu a fost iniţiatorul festivalului "Mamaia copiilor".

Printre şlagărele compuse de Lupu se numără "Mă-ntorc la tine mare albastră", "Hai vino iar în gara noastră mică" sau "Ce mult te-am iubit".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO