Concurenţa sancţionează cu amendă 11 companii pentru înţelegeri anticoncurenţiale

6 oct 2017 Autor: Cristina Bellu

„Elsaco Brunata şi Techem Energy Services au pus la dispoziţia celor şapte parteneri software-ul de calcul al costului pentru încălzire şi au stabilit totodată tariful pentru serviciul de citire şi repartizare a costurilor“

Consiliul Concurenţei a sancţionat 11 companii cu amenzi în valoare totală de 3.67 mil.lei (cca. 798.626 euro) pentru încheierea unor înţelegeri anticoncurenţiale pe piaţa exploatării repartitoarelor de costuri pentru încălzire. „Autoritatea de concurenţă a constatat că ista Romania, Techem Energy Services şi. Elsaco Brunata s-au înţeles să îşi împartă piaţa, respectiv localităţile în care ofereau servicii de exploatare a repartitoarelor de costuri pentru încălzire şi au fixat tarifele aferente acestor servicii.”, menţionează Consiliul Concurenţei într-un document.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 06.10.2017

 
Cuvinte cheie:
companii
, intelegeri
, concurenta
, amenda
, consiliul concurentei
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide