Eveniment

Conferinţă ZF astăzi despre revenirea pieţei auto în 2014

Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Autor: Bogdan Alecu

28.04.2014, 00:07 273

Cum se pot relansa vânzările de maşini noi pe piaţa locală este principala temă de discuţie ce va fi abordată astăzi în cadrul Conferinţei „Cheie, contact, sales! Cum relansăm industria auto din România?“, organizată de Ziarul Financiar.

Printre speakerii prezenţi la eveniment sunt Constantin Stroe, preşe­dintele Asociaţiei Con­struc­torilor de Automo­bile din România (ACAROM), care mai deţine funcţia de vicepreşedinte în cadrul Con­siliului de Adminis­traţie al Au­to­mo­bile Dacia, şi Adri­an Gearâp, preşe­din­tele Ad­mi­nis­traţiei Fon­dului pen­tru Mediu (AFM).

După aproape cinci ani în care piaţa auto românească ocupa primele locuri în topul scăderilor, România a încheiat primul trimestru din acest an pe locul 10 în topul creşterilor numărului de maşini noi înmatriculate la nivelul UE, cu un avans de aproape 19%, la 13.400 de unităţi. Pe de altă parte, în ciuda creşterii, volumul este cu peste 70% mai redus comparativ cu valorile înregistrate în perioada similară din 2007 sau 2008, când într-o singură lună se vindeau mai multe maşini decât într-un trimestru din prezent.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO