Eveniment

Conferinţă ZF & KPMG: „Intrăm într-o nouă eră a fiscalităţii?“ Experţii de la KPMG: Relaxarea fiscală trebuie să susţină creşterea investiţiilor, nu a consumului

Prima conferinţă a anului pe fiscalitate a fost transmisă ieri live pe www.zf.ro

Prima conferinţă a anului pe fiscalitate a fost transmisă ieri live pe www.zf.ro

Autor: Ştefan Stan

20.01.2017, 00:08 139

Relaxarea fiscală trebuie să susţină creşterea investiţiilor şi a economiei, nu a consumului, iar măsurile luate în ultima perioa­dă, care au vizat scutiri sau reduceri de impozite, ar trebui să aibă loc într-un anumit stadiu de dezvoltare a economiei, a declarat Niculae Done, partener servicii de asistenţă fiscală la KPMG în România, în cadrul conferinţei „Intrăm într-o nouă eră a fiscalităţii?“.

„Măsurile fiscale la care asistăm astăzi, de scutiri sau reduceri de impozite, de creşteri de contribuţii prin eliminarea plafoanelor, trebuie să aibă loc într-un anumit stadiu de dezvol­tarea a economiei. Nu pot reduce impozite dacă creşterea economică e sub semnul întrebării. Trebuie să avem în vedere că aceste măsuri trebuie să ducă la o creştere economică, la investiţii, nu la consum“, a precizat el.

Experţii prezenţi la conferinţă au subliniat că anul trecut a fost un an bun pentru business din punct de vedere fiscal, cu măsuri care au stimulat mediul de afaceri, iar 2017 debutează în acelaşi trend, marcat însă de o serie de incertitudini legate de schimburile pe care noul guvern doreşte să le implementeze.

Anul trecut a fost un an bun pen­tru business din punct de ve­dere fiscal, cu măsuri care au sti­mulat mediul de afaceri, iar 2017 de­bu­tea­ză în acelaşi trend, marcat însă de o serie de incertitudini le­gate de schim­bă­­rile pe care noul guvern doreşte să le imple­men­teze, au declarat experţii de la KPMG în cadrul con­ferinţei „Intrăm într-o nouă eră a fiscalităţii?“.

Experţii din fiscalitate doresc stabilitate şi pre­­­dictibilitate, fără surprize şi fără măsuri lua­te pes­te noapte, dar au pus accentul şi pe ne­ce­sa­rul de dezvoltare în sectoare esenţiale pen­tru eco­no­mie, precum infrastructură, educaţie şi sănătate.

„Aş vrea ca în fiscalitate lucrurile să fie cla­re, să nu apară surprize. Ne dorim o infra­struc­tu­ră eficientă, pe care să o folosim nu doar în weekend când mergem la munte, ci de luni până vineri, un sistem educaţional sănă­tos, pentru că noi validăm de fapt calita­tea acestui sis­tem prin angajările pe care le facem“, a de­clarat Şerban Toader, senior partner la KPMG.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO