Eveniment

Consiliul Concurenţei a amendat asociaţia contabililor cu 1 mil. euro, pentru fixarea tarifelor

Consiliul Concurenţei a amendat asociaţia contabililor cu 1 mil. euro  pentru fixarea tarifelor

Autor: Radu Racu

26.10.2010, 12:27 53

Consiliul Concurenţei a sancţionat Corpul Experţilor Contabilişi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) cu amendă de 4,05milioane de lei (circa 950.000 euro), respectiv 9,2% din veniturileCECCAR din 2009, pentru fixarea tarifelor practicate de cătremembrii săi, a anunţat marţi instituţia.

În urma unei investigaţii declanşate de Consiliul Concurenţei înanul 2009, s-a arătat că CECCAR a stabilit onorariile în profesiacontabilă încă din anul 2001, chiar dacă în anul 2000 fuseseavertizat de autoritatea de concurenţă să nu adopte un astfel deact. În 2004, Regulamentul de stabilire a tarifelor a fostactualizat, iar sumele au fost transformate în euro. Pentru a fiaplicate de toti membrii săi, in 2009, conducerea CECCAR a decispublicarea în Monitorul Oficial a Regulamentului care stabileanivelurile onorariilor, se arată într-un comunicat emis deConcurenţă.

"Aceasta este cea mai mare amendă procentuală dată de ConsiliulConcurenţei - 9,2% din veniturile CECCAR în anul 2009 şi cea maimare sancţiune aplicată unei asociaţii. Acest fapt se datoreazăgravităţii faptei, care este similară unui cartel, duratei ridicate- 9 ani şi circumstanţelor agravante, respectiv continuareaîncălcării legii după declanşarea investigaţiei şi ignorareaavertismentelor Consiliului Concurenţei", a declarat BogdanChiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO