Eveniment

Consiliul Concurenţei a câştigat irevocabil procesul cu OMV Petrom Marketing

Consiliul Concurenţei a câştigat irevocabil procesul...

Autor: Departament Economic

24.03.2016, 12:31 1213

Potrivit unui comunicat de presă al Consiliului Concurenţei emis joi, instanţa a mai decis reducerea amenzii aplicată de Consiliul Concurenţei, de la 137,2 milioane lei la 109,8 milioane lei.

La sfârşitul anului 2011, Consiliul Concurenţei a sancţionat şase companii petroliere cu amendă de aproape 880 milioane lei (205 milioane euro) pentru încheierea unei înţelegeri anticoncurenţiale. În urma investigaţiei, autoritatea de concurenţă a constatat că cele şase companii au încălcat atât Legea Concurenţei, cât şi Tratatul de Funcţionare al Uniunii Europene (TFUE) prin stabilirea retragerii simultane de pe piaţă a sortimentului de benzină Eco Premium.

Astfel, SC OMV Petrom SA (la data încălcării legii, opera benzinăriile Petrom şi Petrom V) a fost sancţionată cu 366,5 milioane lei, SC OMV Petrom Marketing srl (la data încălcării legii, opera benzinăriile OMV) a fost sancţionată cu 137,2 milioane lei, SC Rompetrol Downstream SRL a fost sancţionată cu 159,5 milioane lei, SC Lukoil Romania SRL a fost sancţionată cu 136,8 milioane lei, SC Mol Romania Petroleum Products SRL a fost sancţionată cu 80,2 milioane lei şi SC ENI Romania SRL a fost sancţionată cu 11,1 milioane lei.

Amenzile au fost executate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO