Consiliul de Administraţie al Tarom se reuneşte luni seara, Heinzmann nu participă la şedinţă

21 mar 2016 Autor: Departamentul Social

Consiliul de Administraţie al Tarom se reuneşte luni seara, de la ora 21.00, iar directorul general al companiei, Christian Heinzmann nu va participa, au declarat surse oficiale pentru MEDIAFAX.

Şedinţa are loc începând cu ora 21.00, fiind pentru a doua oară în ultimele patru zile când are loc o astfel de reuniune a Consiliului de Administraţie al Tarom. Surse oficiale au declarat pentru MEDIAFAX că directorul general al companiei, Christian Heinzmann nu va participa la discuţii.

Administratorii Tarom au decis vineri să-l suspende din funcţie, de la 22 martie, pe directorul general al companiei, Christian Edouard Heinzmann, ca urmare a unor deficienţe de management, a anunţat ministrul de resort, Dan Costescu.

Corpul de Control al ministerului Transporturilor a publicat concluziile controlului efectuat la Tarom potrivit cărora compania nu a respectat Codul Muncii şi nu a implementat toate acţiunile din planul de management, fapt ce a dus la curse anulate şi pierderi pentru companie de un milion de dolari.

Raportul Corpului de Control arată că "bugetul de venituri şi cheltuieli nu a fost fundamentat pe baze reale: cu toate că se cunoştea faptul că la sfârşitul anului 2015 o aeronavă deţinută în leasing de Tarom va fi returnată proprietarului şi implicit acest demers presupunea anumite costuri, acestea nu au fost prevăzute în buget decât la un nivel mult mai mic".

Raportul mai evidenţiază că nu au fost respectate prevederile Codului Muncii şi Regulamentul Intern în ceea ce priveşte întocmirea pontajelor şi evidenţa prezenţei personalului Direcţiei Tehnice. "La solicitarea directorului general al Tarom au fost achiziţionate, fără fundamentare, servicii externe de audit pentru verificarea stocurilor de piese de schimb/componente aeronave şi a comenzilor efectuate de direcţia tehnică raportat la necesităţile operaţionale. Rezultatele acestuia nu au fost valorificate prin măsuri concrete care să conducă la înlăturarea deficienţelor constatate în activitatea direcţiei tehnice", mai arată raportul.

Heinzmann şi-a început mandatul la Tarom pe 19 noiembrie 2012, semnând un contract pe patru ani.

 
Cuvinte cheie:
SEDINTA
, CONSILIU ADMINSTRATIE
, TAROM
, refuz
, administratie
, consiliu
, consiliul de administratie
, participare
, reunire
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide