Eveniment

Constructorii de la UpGround sunt platiti in apartamente

30.11.2009, 23:16 2281

Dezvoltatorii proiectului UpGround din Pipera au cedat printr-unacord de tip barter 60 de apartamente catre firma Lufin Construct,unul dintre constructorii ansamblului rezidential, a caruifinalizare este programata pentru luna august a anului viitor.

Aceasta este o metoda mai putin folosita in trecut de catredezvoltatorii imobiliari, dar prin care astazi pot rezolva douadintre problemele cu care se confrunta: scapa de o parte dinapartamentele care se vand tot mai greu si achita din costurileconstructiei.

"Avem 60 de apartamente la vanzare in ansamblul UpGround, pecare le-am obtinut printr-un acord barter, semnat cu dezvoltatoriiproiectului inca de la inceput. Structura proiectului esteridicata, acum lucram la zidarie, iar in luna august a anuluiviitor va fi predat primul bloc", a declarat Bogdan Botez, directorin cadrul firmei Lufin Construct.

Firma de constructii a inregistrat afaceri de 36 mil. euro in2008, potrivit datelor de la Ministerul Finantelor, iar potrivitlui Botez, actionarii companiei sunt Adrian Manolescu si VictorBadescu.

UpGround este un ansamblu format din doua blocuri cu 600 deapartamente, situate in imediata vecinatate a doua cladiri debirouri finalizate in Pipera.

Preturile apartamentelor din cadrul proiectului Upground, aflatin constructie pe strada Fabrica de Glucoza din Pipera dinCapitala, unde constructorul a preluat de la dezvoltatori 60 delocuinte in urma unui acord de tip barter, sunt de circa 1.700 deeuro/metrul patrat plus TVA.

"Din cate stiu, au fost vandute circa 300 din cele 600 deapartamente ale proiectului", a declarat Bogdan Botez, director incadrul firmei Lufin Construct.

Potrivit site-ului Lufin Construct, compania a mai fostimplicata in realizarea ansamblurilor rezidentiale Asmita Gardens,Ibiza Sol sau Brilliant Condominium din Bucuresti, precum si inrealizarea proiectului mixt Metropolis Center din apropierea pieteiVictoria din Capitala.

Din ansamblul UpGround mai fac parte doua cladiri de birouri,una dintre ele, cu o suprafata inchiriabila de 57.000 mp, fiind ceamai mare din Bucuresti la ora actuala.

In acest an, un fond de investitii al bancii germane DeutscheBank a preluat aceasta proprietate inchiriata catre BancaRomaneasca, finantatorul proiectului, si firma de cercetare depiata GfK.

La finalul constructiei celor doua blocuri de 14 etaje cu 600 deapartamente germanii ar urma sa preia controlul si asupra firmeicare dezvolta acest proiect si implicit a contractelor devanzare-cumparare si a locuintelor nevandute.

Investitia in proiectul UpGround, derulat pe un teren de circa4,5 hectare, era estimata la inceperea constructiei la circa 270 demilioane de euro.

Firma care dezvolta acest proiect, UpGround Estates, estecontrolata de omul de afaceri elen Ioannis Papalekas, care a maiconstruit in Bucuresti birouri pentru Bancpost si a fost implicatsi in proiectul centrului comercial City Mall din sudulBucurestiului. Papalekas va ramane cu o cota de 22% in acestproiect, in momentul in care Deutsche Bank va prelua toateproprietatile construite, potrivit termenilor comunicati initial.Deutsche Bank a mai investit pe piata locala in doua ansamblurirezidentiale dezvoltate de compania Global Trade Center (GTC) -Rose Garden din Colentina si FeliCity din Baneasa - unde potrivitcelor mai recente informatii nemtii aveau cote de 50%, respectiv30% din proiecte.

Bogdan Botez, reprezentantul Lufin Construct, a tinutulterior publicarii acestui material sa faca urmatoareleprecizari:

Cele 60 de apartamente din cadrul ansamblului rezidentialUpground ce erau oferite spre vanzare la Targul Imobiliar ProjectExpo erau provenite din contracte de exclusivitate in vedereavanzarii pe care Compania de Dezvoltare Imobiliara Nord, al careidirector sunt, le incheiase cu alte societati detinatoare a acestorapartamente. Tot la acest targ eram prezent si cu alt proiect,dezvoltare proprie a Lufin Construct, proiect ce insuma 35 deapartamente. Din cate stiu, nu exista nici un acord de tip bartersau orice fel de intelegere intre Upground Estates si LufinConstruct in privinta unor apartamente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO