Eveniment

Consultant JLL: Nu vorbim de o încălzire a pieţei imobiliare în prezent; bulă imobiliară e mult spus

Consultant JLL: Nu vorbim de o încălzire a pieţei...

Autor: Anca Olteanu

21.06.2017, 13:59 1866

„Noi suntem, în mod evident, departe de punctul maxim, deci, de randamentele cele mai mici pe care le-a văzut piaţa asta. Aş zice că vedem o normalizare a pieţei, o normalizare a condiţiilor de finanţare, pe nişte baze mult mai solide decât erau acum 10 ani. Când pleci de la piciorul broaştei şi creşti nu înseamnă că e o bulă. Creşti repede, dar nu inventezi nimic nou, nu faci nimic nou, doar se normalizează într-un timp relativ scurt nişte condiţii de piaţă: lichiditate bancară, cerere relativă din partea de leasing, nişte condiţii favorabile, inclusiv macroeconomice, care îţi normalizează situaţia. Bulă imobiliară e mult spus”, a spus Silviana Petre Badea.

Reprezentanta JLL a precizat că în prezent condiţiile geopolitice influenţează mediul din România. „Lucrurile în jurul nostru se tot schimbă. Oamenii, în piaţa românească nu văzuseră o corecţie de creşteri, în 2007. Acum, noi am trecut printr-un mare chiuretaj al situaţiei şi ceea ce vedem în continuare este că genul acesta de situaţii vor fi din ce în ce mai dese şi nu neapărăt în România, ci la nivel global, din cauza modificărilor dese ale condiţiilor geopolitice, din cauza instabilităţii politice la nivel de Europa şi nişte discuţii pe care nu le aveai cu anii se întâmplă acum aproape trimestrial, din punct de vedere politic, şi nu doar în România, ci în toată zona”, a menţionat Silviana Petre Badea.

JLL este o societate financiară specializată în furnizarea de servicii în domeniul imobiliar şi gestionarea investiţiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO