Eveniment

Consumatorii germani, optimişti în pofida inflaţiei

Consumatorii germani, optimişti în pofida inflaţiei

Autor: Catalina Apostoiu

24.03.2017, 00:00 107

Consumatorii din Germania sunt încă optimişti cu privire la economia ţării lor, cea mai mare din Europa, însă temerile privitoare la inflaţie le-ar putea modifica percepţiile, relevă un sondaj GfK. Indicele pentru aprilie al GfK a scăzut la 9,8 puncte de la 10 puncte cu o lună în urmă, GfK explicând scăderea marginală a încrederii prin prisma inflaţiei în creştere şi a temerilor mai puternice privitoare la puterea de cumpărare, scrie Deutsche Welle.

Preţurile de consum au avansat cu 2,2% în februarie, atingând cel mai ridicat nivel din august 2012, costurile în creştere legate de energie şi preţurile mai mari ale alimentelor erodând puterea de cumpărare a consumatorilor. Etapa de uşoară scădere a încrederii consumatorilor va lua sfârşit odată cu restrângerea inflaţiei, anticipează compania de cercetare de piaţă GfK, adăugând că fără îndoială consumul privat va fi în continuare un pilon al creşterii economice generale. Potrivit GfK, consumatorii germani se aşteaptă ca actualul ritm de dezvoltare al celei mai mari economii europene să se menţină. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO