Eveniment

Contractul colectiv de muncă a fost semnat, salariul minim în mediul privat este de 700 de lei

Contractul colectiv de muncă a fost semnat, salariul minim în mediul privat este de 700 de lei

Autor: Sandu Cristiana Geanina

17.12.2010, 12:20 61

Sindicatele şi patronatele au semnat, vineri, Contractulcolectiv de muncă la nivel naţional care prevede un salariu minimde 700 de lei şi o creştere a veniturilor pentru muncitoriicalificaţi şi pentru maiştri, cei cu studii superioare rămânând laacelaşi nivel, de 1.200 de lei minimum, informează Mediafax Business.

Preşedintele UGIR 1903, Cezar Corîci, a declarat, vineri, într-oconferinţă de presă, că de doi ani nu mai fusese majorat salariulminim, iar prin acest contract colectiv s-a încercat acoperireainflaţiei măcar pentru cei cu salarii foarte mici.

Coeficientul pentru muncitorii calificaţi va fi de 1,1 astfel caaceştia vor avea un salariu de 770 de lei, până acum având 720 delei. Cea mai mare creştere va fi pentru maiştri care vor avea uncoeficient de 1,3, ceea ce înseamnă o creştere de la 780 la 910lei. Cei cu studii superioare vor rămâne la aceeaşi valoare de1.200 de lei salariul minim, scăzându-le coeficientul de la 2 la1,72. Citiţi mai multe pe www.mediafax.biz.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO