Eveniment

Cooper Cameron, noul proprietar al Sterom Campina

27.09.2004, 00:00 349

Compania americana Cooper Cameron, unul dintre principalii producatori mondiali de echipamente de control al presiunii gazului, a anuntat ca va prelua societatea producatoare de utilaj petrolier Sterom Campina. Tranzactia include si alte activitati ale diviziei PCC Flow Technologies din cadrul altei companii americane, Precision Castparts Corp., iar valoarea tranzactiei este de aproximativ 80 de milioane de dolari cash.
Finalizarea tranzactiei va avea loc, potrivit americanilor in al patrulea trimestru al acestui an.
Pe langa Sterom Campina, activele cumparate de Cooper Cameron includ companiile americane General Valve, TVB si AOP Industries, precum si compania italiana PCC Ball Valves.
In anul fiscal care s-a incheiat in luna martie 2004, veniturile totale ale acestor companii s-au ridicat la aproximativ 122 milioane dolari. Anul trecut PCC Sterom a realizat o cifra de afaceri de 1.111 miliarde lei (peste 33,6 milioane dolari la cursul mediu anuntat de BNR), dar a inregistrat pierderi de 237 miliarde lei (peste 7 milioane dolari).
"Vom combina majoritatea operatiunilor preluate cu activitatile diviziilor noastre Cooper Cameron Valves si Cameron, ceea ce va spori valoarea companiilor si va extinde oferta de produse si servicii", a declarat presedintele Cooper Cameron, Sheldon R. Erickson.
Cooper Cameron este unul dintre principalii producatori mondiali de echipamente de control al presiunii gazului, incluzind valve, robinete, supape, dispozitive de prevenire a exploziilor si de separare a petrolului de gaz.
Compania mai este cunoscuta si pentru fabricarea de sisteme pentru compresarea aerului si a gazelor.
PCC a cumparat producatorul de utilaj petrolier, articole tehnice din cauciuc si utilaj tehnologic pentru constructii Sterom Campina de la fostul Fond al Proprietatii de Stat , in februarie 1999.
Investitiile pe care PCC si le-a asumat prin contractul de privatizare sunt esalonate pe o perioada de cinci ani si se ridica la 20 de milioane de dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO