Eveniment

Copilul de 2 ani, căzut în fântână, a fost scos în viaţă de pompieri, după mai bine de zece ore

Autor: Laura Buciu

25.04.2017, 21:17 231

Purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman, Gelu Adrian Dragomir, a declarat că băiatul de 2 ani a fost scos la la suprafaţă „centimetru cu centimetru”, starea copilului fiind bună.

„A fost scos teafăr. I se acordă primul ajutor de către echipajele medicale sosite la faţa locului. Intervenţia a durat peste zece ore. A fost o intervenţie foarte dificilă. Copilul se afla la o distanţă de 16 metri adâncime, pe o pompă. Au fost folosite dispozitive speciale. S-a încercat realizarea unei gropi pe lângă fântâna respectivă, astfel încât copilul să fie scos în siguranţă. Copilul este în viaţă, în ambulanţă, aceasta este cea mai mare bucurie a noastră. Cu ajutorul celor două tije s-a reuşit să agăţăm şi pompa din interior, dar şi copilul şi să-l aducem centimetru cu centimetru la suprafaţă”, a declarat Gelu Adrian Dragomir, purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman.

Un elicopter SMURD a sosit la faţa locului, iar copilul ar putea fi dus la un spital din Bucureşti, în funcţie de deciziile pe care le vor lua medicii după ce vor evalua starea de sănătate a băiatului.

Potrivit ISU Teleorman, apelul la 112 a fost făcut în jurul orei 10.30, ceea ce înseamnă că micuţul a stat în fântână mai bine de 10 ore.

Potrivit IGSU, în Balta Sărată, judeţul Teleorman, au intervenit peste 40 de pompieri, forţele de intervenţie acţionând pe două fronturi, atât prin manevrarea unui dispozitiv în interiorul locului în care copilul a rămas captiv, cât şi prin săpaturi în exteriorul puţului.

Copilul a fost monitorizat permanent cu ajutorul unei camere video.

„Vârsta fragedă a micuţului, adâncimea la care acesta se află şi diametrul îngust al spaţiului de manevră îngreunează misiunea salvatorilor”, declarau, în timpul intervenţiei, reprezentanţii IGSU.

Băiatul de 2 ani din Balta Sărată, judeţul Teleorman, a căzut într-o fântână adâncă, el nefiind în apă, ci este poziţionat pe pompa cu care se scoate apă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO