Eveniment

Copos inchide braseria de la Hilton, simbol al Capitalei. Ce parere aveti?

Copos inchide braseria de la Hilton, simbol al Capitalei
07.06.2010, 23:50 106

Omul de afaceri George Copos va inchide restaurantul Brasseriedin cadrul hotelului de cinci stele Hilton, unul dintre simbolurileCapitalei, unde mergeau frecvent in anii '60-'70 mari scriitori sialte personalitati din elita artistica.

Spatiul va fi transformat in magazine, care ar urma sa aducavenituri mai mari decat restaurantul. George Copos nu a putut ficontactat pentru declaratii.

"Este o mare pierdere! Dispare un loc de istorie sub buldozerulbanului. La braseria din Hilton se intalnea elita politica sisociala a tarii, dar si a lumii: regi, regine, scriitori,prim-ministri, toata aristocratia", a declarat scriitorul siprofesorul Stelian Tanase. La braseria Athénée Palace, precum si laun alt simbol culinar al Bucurestiului, Casa Capsa, mergeaufrecvent scriitori precum Nichita Stanescu, Eugen Jebeleanu sauMarin Preda. "Parerea mea este ca braseria din anii '60-'70 adisparut de mult. Acum aceasta nu mai este accesibila pentruoamenii de litere, ci doar pentru oamenii de afaceri", a spuspoetul Nicolae Prelipceanu, care l-a cunoscut pe Nichita Stanescu,alaturi de care a petrecut nenumarate ore la braserie. El aprecizat ca braseria din Athénée Palace Hilton a reprezentat unpunct de intalnire al elitei artistice candva si ca ar trebui safie pusa macar o placa in amintirea fostei braserii. Toate marilecapitale ale lumii sunt definite prin locuri istorice, dar sirestaurante si cafenele cu valoare culturala, precum Café de laPaix din Paris.

Oficialii hotelului au transmis ca nu pot oferi detalii legatede cauzele care au stat la baza inchiderii braseriei si nici deveniturile inregistrate de acest restaurant anul trecut. "Vom facepublice aceste informatii miercuri", au spus oficialii Hilton.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO