Eveniment

Coralia Kreyer, Asociaţia Distribuitorilor Europeni de Medicamente (ADEM): Nu există cifre concrete privind exportul paralel

Coralia Kreyer, Asociaţia Distribuitorilor Europeni de...

Autor: Mirabela Tiron

13.09.2017, 13:55 1425

Coralia Kreyer, directorul executiv al Asociaţiei Distribuitorilor Europeni de Medicamente (ADEM), spune că la momentul actual distribuitorii au obligativitatea de serviciu public şi că nu are nişte cifre concrete privind exportul de medicamente.

“Autorităţile au viziune asupra stocurilor. În intervalul de 10 zile, autorităţile pot să ne oprească în cazul exportului paralel. La momentul actual se presupune că distribuitorii au obligativitatea de serviciu public”, a declarat ea în cadrul ZF Health&Pharma Summit.

Asociaţia Distribuitorilor include şase companii membre din totalul de 400 de astfel de organizaţii.

“Exportul paralel a devenit un fel de marotă a crizei de medicamente din România. Acest export nu e cauza lipsurilor din România. La momentul actual CANAMED conţine 4.000 de produse la nivelul lui 2015. Această criză a pornit din 2015, dar în perioada 2013-2015 un număr de 42 de substanţe active aveau un risc crescut de discontinuitate, în special medicamentele oncologice. În 2015 Comisia Europeană a deschis procedura de reinfrigement asupra României pentru că nu s-a dovedit că exportul paralel a generat această criză. Pe lângă situaţia economică cu care se confruntă producătorii sunt şi alţi factori”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO