Eveniment

Corina Creţu la audierile din Parlament: Toate statele vor beneficia de acelaşi tratament

Foto: Marius Dumbrăveanu

Foto: Marius Dumbrăveanu

Autor: Mediafax

23.09.2014, 00:00 104

Comisarul european desemnat de România, Corina Creţu, a promis ieri că va fi un ambasador al Politicii Regionale şi a subliniat că toate statele membre vor beneficia de acelaşi tratament, rolul Comisiei Europene nefiind de a pedespi sau de a ajuta ţările să se dezvolte. Rugată să dea un sfat României în vederea creşterii absorbţiei fondurilor, Corina Creţu a declarat, după audierea din comisiile parlamentare de specialitate, că datoria sa va fi „de a asigura relaţii foarte bune şi un dialog constant cu toate statele membre, deci inclusiv cu România“.

Întrebată dacă deţinerea portofoliului de Politică Regională reprezintă un „plus“ pentru România, Corina Creţu a declarat că „este evident că toate statele membre vor beneficia de acelaşi tratament“. Ea a mai spus că depinde de state să depună proiecte operaţionale eligibile care să răspundă intereselor cetăţenilor, iar în privinţa proiectelor care vor fi depuse are „aceleaşi aşteptări de la toate statele membre“.

Creţu a fost desemnată de guernul României să facă parte din Comisia Europeană, iar viitorul preşedinte al instituţiei, Jean-Claude Juncker, i-a atribuit portofoliul Regio. Ea a fost ieri audiată în Parlamentul României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO