Eveniment

Cornel Feruţă, noul şef de cabinet al premierului Ungureanu. El este ambasador, iar acum 18 ani a fost jurnalist

Cornel Feruţă, noul şef de cabinet al premierului Ungureanu. El este ambasador, iar acum 18 ani a fost jurnalist

Foto: Andreea Balaurea

Autor: Cristian Hostiuc

19.02.2012, 14:41 798

Cornel Feruţă, diplomat de carieră, urmează să fie anunţat ca noul şef de cabinet al premierului Mihai Răzvan Ungureanu, conform unor surse politice.

Feruţă a fost şeful de cabinet al lui Ungureanu când acesta a fost ministru de Externe (2005-2007), iar în perioada 1994-1997 a fost jurnalist pe politică externă.

Din 2007, Feruţă este ambasadorul României la Organizaţiile Intenaţionale de la Vinea, organizaţie care reprezintă interesele ţării, printre altele la OSCE şi la Agenţia Internaţională pentru energie Atomică (AIEA)

În ultimii ani a deţinut o serie de poziţii internaţionale. În septembrie 2011 a fost ales preşedinte al Conferinţei Generale AIEA, poziţie deţinută în premieră de România. În calitate de guvernator al României în Consililiul Guvernatorilor AIEA, a deţinut pentru doi ani consecutivi vicepreşedinţia acestuia, poziţie din care a gestionat procesul de definire a Strategiei pe termen mediu a AIEA pentru perioada 2012-2017 şi a condus negocierile pentru activităţile programatice şi bugetul Agenţiei pentru ciclul 2009-2010.

Vedeţi aici CV-ul lui Cornel Feruţă

În cadrul OSCE, în 2009 a fost preşedinte al Comitetului economic şi de mediu, a avut un rol de coordonare în cadrul dezbaterilor privind securitatea europeană şi a contribuit la consolidarea capacităţilor organizaţiei în etapele ciclului conflictual şi în gestionarea conflictelor.

Cornel Feruţă, 36 de ani, are doi copii, a terminat facultatea de Ştiinţe Politice şi Administrative în cadrul Universităţii Bucureşti, iar în perioada 1994-1997 a lucrat la Evenimentul Zilei şi Jurnalul Naţional.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO