Eveniment

Costurile firmelor cu forţa de muncă au crescut cu 18% în ultimul an, dar românii au în continuare printre cele mai mici salarii din UE

Costurile firmelor cu forţa de muncă au crescut cu 18%...

Autor: Adelina Mihai

06.09.2017, 00:05 485

O companie din România a avut, în medie, costuri salariale cu 18,5% mai mari în al doilea trimestru al anului prin comparaţie cu perioada similară a anului trecut, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică.

 Cu toate acestea, deşi costul forţei de muncă din România a crescut semnificativ în ultimii ani, angajaţii români au aproape cele mai mici salarii din UE.

Potrivit celor mai recente date ale Eurostat, biroul de statistică al UE, în 2016 un an­gajator din România avea un cost mediu cu forţa de muncă de numai 5,5 euro pe oră, de cinci ori mai scăzut decât media UE (de 25,4 euro/oră). Prin urmare, dacă s-ar aplica o creştere de 18,5% (din trimestrul II al anului) pe tot anul 2017, rezultă că fiecare angajator din România ar trebui să plătească în plus câte un euro pentru fiecare oră lucrată de angajaţi, deci costul cu forţa de muncă ar ajunge la 6,5 euro pe oră, respectiv 1.040 de euro pe lună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO