Eveniment

Critici dure de la Ministrul Justiţiei: E inadmisibil ca o cauză de la DIICOT să treneze 11 ani. Sunt curios cât s-a cheltuit

Critici dure de la Ministrul Justiţiei: E inadmisibil ca...

Autor: Mihaela Gidei, Mediafax

05.06.2018, 11:33 182

„Am mai spus şi o repet că mi se pare absolut inadminisibil ca o cauză la urmărire penală să treneze 11 ani şi să nu fie soluţionată. Dacă stai cu un dosar nerezolvat s-a dus principiul acela cu celeritatea soluţionării, de soluţionare într-un termen rezonabil. Dacă vor fi trimişi în judecată presupuşii făpturitori cel mai probabil ne îndreptăm spre prescrierea urmăririi penale. Am întrebat şi pe contracandidatul domnului Bănilă cum poate fi justificată această întârziere, probabil şi procurorul general cunoaşte, domnia sa probabil e preocupat de un răspuns. Candidatul a prezentat cerinţa de transparenţă a cheltuirii banilor din fondurile alocate DIICOT. Ştim că în momentul acesta e o discuţie publică foarte acută privind nevoia societăţii de a cunoaşte câţi bani se cheltuie în efectuarea urmăririi penale. Sunt curios în dosarul acela cam câţi bani s-au cheltuit”, a spus ministrul Tudorel Toader.

Ministrul a mai spus, la Secţia pentru procurori a CSM unde se discută propunerea lui Felix Bănilă pentru funcţia de procuror-şef al DIICOT, că acesta a avut un discurs aplicat, coerent, iar interviul susţinut în faţa comisiei Ministerului Justiţiei a fost unul cu întrebări comode şi mai puţin comode.

„Evident, vorbesc despre domnul bănilă, nu despre contracandidat, nu mi-am propus asta şi nu cred că este cazul să fac o comparaţie între cei doi. După lege, am venit la secţia de procurori pentru a susţine candidatura domnului Bănilă. Subliniez această apreciere unanimă a celor cinci membri ai comisiei: este foarte bine structurat, are o argumentare foarte logică şi coerentă pe linia de perfecţionare a DIICOT. (...) Un dosar, dacă vrem să-l rezolvăm într-un termen rezonabil, chestiunile manageriale sunt aceleaşi, indiferent de structurile Ministerului Public”, a mai spus Toader.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO