Eveniment

CSM a motivat decizia privid cererea de revocare a Laurei Codruţei Kovesi. Avizul a fost trimis la Cotroceni

CSM a motivat decizia privid cererea de revocare a Laurei...

Autor: Ana Obretin, Mediafax

16.03.2018, 10:06 809

Secţia pentru procurori a CSM a trimis avizul negativ dat în cazul cererii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi la Cotroceni. Klaus Iohannis urmează să ia o decizie.

"În urma avizului nefavorabil privind propunerea ministrului justiţiei de revocare a doamnei Laura Codruţa Kovesi din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii aduce la cunoştinţa opiniei publice faptul că hotărârea nr. 52 din 27 februarie 2018 a fost motivată şi înaintată decidenţilor pentru a dispune măsurile legale", transmite CSM.

Preşedintele Klaus Iohannis va lua o decizie privind cererea lui Tudorel Toader de revocare a procurorului şef al DNA.

Ministrul Justiţiei a declarat, luni, că procurorii din CSM au luat o hotărâre rapidă, "instant", referindu-se la avizul negativ dat propunerii de revocare din funcţie a procurorului-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, precizând că acum acestora le este greu să motiveze.

"Va merge (la Preşedinţie -n.r.) imediat ca va fi gata (motivarea -n.r.). Procurorii din Secţia Consiliului Superior al Magistraturii au luat o hotărâre instant, aşa, o rapidă, în câteva minute. În realitate, cred că au fost mai puţin de 10 minute că eram acolo. Eu am făcut afirmaţiile pe care le-am făcut şi pe care mi le menţin. Acum, vă daţi seama că le este greu ca să motiveze contra evidenţei", a declara Tudorel Toader, la ministerul Justiţiei, pentru Antena 3.

Pe 27 februarie, Secţia pentru Procurori a CSM a dat aviz negativ pentru revocarea lui Laurei Codruţa Kovesi din funcţia de procuror şef al DNA, avizul fiind unul consultativ.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO