Eveniment

Cu afaceri de 28.000 €, a reusit sa ia 23.000 € de la UE

06.08.2009, 19:37 108

MicroIntreprinderea Lucid Expert din Suceava, care oferaservicii de consultanta in fonduri europene si realizare deproiecte pentru bani europeni si care anul trecut a rulat afaceride 28.000 de euro, va obtine de la Uniunea Europeana aproape 23.000de euro pentru amenajarea sediului firmei si dotarea cuechipamente.

"Am depus anul trecut in martie proiectul «Performanta inconsultanta» pentru obtinerea de fonduri europene, care a fostaprobat in mai anul acesta. Doream sa amenajam noul sediu, unapartament pe care l-am cumparat, si sa beneficiem de calculatoaresi programe software de specialitate", a declarat GheorgheLicurici, responsabilul de proiect, de profesie mecanic, care s-aspecializat in consultanta in urma frecventarii unor cursuri despecialitate. Proiectul, care are o valoare totala de 164.000 delei (circa 39.000 de euro), a fost depus in cadrul ProgramuluiOperational Regional (POR), operatiunea 4.3 "Sprijinireadezvoltarii microintreprinderilor".

In firma de consultanta, infiintata in 2001 de catre sotia lui,Irina Licurici, de profesie economist, lucreaza patru angajati.

"S-a stabilit prin licitatie de oferte constructorul care se vaocupa de renovarea sediului. Urmeaza ca pana la sfarsitul luniiaugust sa finalizam partea de constructii si sa depunem o cerere derambursare a banilor", a mentionat Irina Licurici, proprietarulcompaniei, cu o experienta de peste 32 de ani in contabilitate siaudit, care mai detine o firma de audit. Pentru a platiconstructorul cu care lucreaza, dat fiind faptul ca banii europenivin dupa ce s-a realizat investitia, proprietarii Lucid Expertincearca sa contracteze un credit bancar in valoare de 20.000 deeuro. "Am vorbit cu doua banci care au refuzat sa ne dea credite,insa acum purtam discutii cu CEC Bank cu care cred ca avem sanse saobtinem suma dorita".

Irina Licurici spune ca anul trecut au fost aprobate opt dintreproiectele pentru care firma a oferit consultanta pentru obtinereade bani europeni. "Acesti clienti asteapta insa sa vina banii de laUE pentru a ne plati serviciile oferite. In cazul in care plateaumai devreme nu mai apelam la credite bancare", a sustinut ea.Pentru proiectul "Performanta in consultanta", familia Licuricitrebuie sa contribuie cu aproape 10.000 de euro (41.000 lei), datfiind faptul ca un proiect de dezvoltare pentru o firma estesustinut in proportie de 70% din valoarea eligibila a proiectului,restul fiind contributie proprie.

Firma Lucid Expert a lucrat cu peste 100 de clienti din anul2003 pana acum. Proprietarii apreciaza ca multi clienti care erauinteresati de bani europeni incep sa se gandeasca de doua oriinainte de a depune proiecte, din cauza schimbarilor care au avutloc in piata si a conditiilor mai dificile in obtinerea unui creditbancar. "Din cauza incertitudinii din piata, jumatate din clientiipe care ii avem se gandesc de mai multe ori daca vor aplica pentruaceste fonduri, mai ales ca de la depunerea unui proiect pana laaprobarea lui trece o perioada destul de lunga", a spus el.

Un nou apel in cadrul POR, operatiunea 4.3 "Sprijinireadezvoltarii microintreprinderilor", va fi deschis in luna august,iar mai mute informatii pot fi gasite pe site-ul inforegio.ro.

Cine ia banii:

Compania: Lucid Expert

Obiect de activitate: consultanta in fondurieuropene

Proiectul: "Performanta in consultanta"

Valoarea totala a proiectului: 39.000 deeuro

Suma pe care o primesc de la UE: 23.000 deeuro

Cifra de afaceri in 2008: 28.000 de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO