Eveniment

Cu două zile înainte de termenul limită, primăriile au anunţat doar 7 spitale care vor fi transformate în cămine de bătrâni

Autor: Ioana David

29.03.2011, 18:36 43

Doar 7 din cele 67 de spitale propuse de Ministerul Sănătăţiispre transformare în cămine de bătrâni au primit acceptulautorităţilor locale, deşi mai sunt doar 2 zile până la termenullimită, 1 aprilie.

La începutul anului, Ministerul a anunţat că propune sprereprofilare o listă de 67 de spitale, însă pentru a finalizaprocesul are nevoie de acordul autorităţilor locale, acestea urmândsă administreze spitalele. În cazul în care primăriile nu sunt deacord cu reprofilarea, ele vor fi nevoite să găsească fonduripentru finanţarea unităţilor, asigurată până acum de Minister şiCasa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

Cele 7 unităţi sunt: Spitalului Comunal Vintilă Vodă (Buzău),Spitalul de Boli Cronice Bocşa (Caraş Severin), Spitalul OrăşenescRoznov (Neamţ), Spitalul de Boli Cronice Cehu Silvaniei ( Sălaj),Centrul de Sănătate Cervenia (Teleorman), Centrul de SănătateFurculeşti Teleorman), Spitalul de Cronici Dr. I.T. NicolescuTutova (Vaslui).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO