Eveniment

Cu Fiscul trimis în control, Tudose ameninţă direct băncile: „O să ajungem până la a ieşi public şi a spune: dacă n-au profit, nu ştiu dacă este foarte „safe” să vă ţineţi economiile acolo”

Cu Fiscul trimis în control, Tudose ameninţă direct...

Autor: Clarice DINU

21.08.2017, 09:15 278

După ordonanţa care taie deducerile pentru creanţe, băncile din România intră în vizorul Fiscului. Mai exact, premierul Mihai Tudose a anunţat că ANAF a început o serie de verificări la instituţiile inanciare care activează în România să vadă „ce şi cum se întâmplă”, potrivit Gândul

Premierul a reluat atacurile la bănci, susţinând că „au venit aici crezând că toţi suntem cu tricouri cu fraierii noştri” şi a ameninţat că, dacă profiturile nu vor fi la vedere va ieşi chiar public să le spună românilor că nu e sigur să-şi ţină economiile acolo. 

Pentru început, a precizat Tudose, ANAF a început verificările la două bănci, însă nu le-a numit.  

„Au început controale peste tot, şi vă dau un exemplu cu băncile. Avem 36 de bănci active, 18 sunt pe profit şi 18 nu. Eu cred că trebuie să le ajutăm (...) poate facem o fundaţie să le dăm nişte bani că, înţeleg că ei au venit aici să ne ajute, să, nu ştiu, sunt subsidiare ale Crucii Roşii sau, pur şi simplu, au venit aici crezând că toţi suntem cu tricouri cu: fraierii noştri ! ANAF-ul a început controlul la două dintre ele să vadă cum şi ce se întâmplă. Eu vă spun foarte sincer şi-mi asum, o să ajungem până a la ieşi public şi a spune: domne', băncile astea nu au profit, de un an, de doi, de trei, de patru, nu ştiu dacă este foarte „safe” să vă ţineţi economiile acolo. (...) Iertaţi-mă, e o bancă, dacă ea nu are profit, e pe pierdere, păi nu riscă să intre în faliment ?" a precizat Mihai Tudose, scrie Gândul.

Citiţi mai multe pe Gândul.info. 

 
 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO