Eveniment

Cu pierderi de sute de milioane de lei şi fără perspective, falimentul se întinde în faţa CFR Mafă

Cu pierderi de sute de milioane de lei şi fără...

Autor: Iulian Anghel

20.01.2017, 00:05 532

Fără ştergerea datoriilor uriaşe, CFR Marfă are toate şansele să intre în faliment, crede şeful Consiliului Concurenţei Bogdan Chiriţoiu. Iar ştergerea datoriilor depinde de bunăvoinţa Comisiei Europene, care, dimpotrivă, ar putea solicita companiei să returneze un ajutor de stat deja primit.

CFR Marfă a avut în 2015 o cifră de afaceri de 842 de milioane de lei, pierderi de 159 de milioane de lei şi 6.324 de angajaţi. Nu sunt publice datele pe 2016, dar nici semnale că ceva s-ar fi schimbat nu sunt.

Pentru CFR Marfă trenul a fost pierdut în 2013. În acel an, guvernul Ponta anunţa privatizarea celui mai mare transportator român de marfă pe calea feroviară drept un viitor mare succes.

Privatizarea a eşuat după ce firma desemnată câştigătoare a licitaţiei organizate de stat, Grup Feroviar Român (GFR), con­trolată de Gruia Stoica, nu a plătit 170 mil. euro, suma pe care o mai avea de dat pentru preluarea pachetului de acţiuni de 51%. De atunci despre CFR Marfă se vorbeşte ca despre un muribund.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO