Eveniment

Cum a luat 32.000 de euro de la UE o firma de evenimente

03.08.2009, 19:20 93

Mirela Musat si Ana Grigorescu, actionarele companiei deorganizare de evenimente Unda Mai, vor primi fonduri europenenerambursabile de circa 32.000 de euro pentru a achizitionaechipamente foto, mobilier, echipamente si programeinformatice.

Firma, care a fost infiintata in 2004, are ca principalaactivitate organizarea de evenimente, campanii de cadouri, designfloral si proiecte decoratiuni (decor birouri, vitrine, magazine)."Ni s-a parut o oportunitate interesanta care ne poate ajuta saimplementam investitiile planificate intr-un ritm mai alert.Procedura de accesare a banilor europeni nu a fost neaparatdificila, dar a necesitat un ritm sustinut si a implicat multeresurse. Am apelat la o firma de consultanta de care am fost foartemultumiti, iar planul de marketing aferent proiectului l-amrealizat noi", spune Ana Grigorescu, directorul de marketing alUnda Mai.

Proiectul, care se numeste "Dezvoltarea serviciilor oferite deS.C Unda Mai" a fost depus anul trecut in luna iunie pentru axaprioritara 4 a Programului operational Regional (POR), operatiunea4.3. "Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor". "Prin acestproiect vom amenaja cladirea de la punctul nostru de lucru precumsi un studio foto care ne va permite sa ne extindem gama deservicii prin realizarea de fotografie de produs. Practic investimin amenajarea punctului de lucru si in mod special in extindereaserviciilor oferite prin adaugarea de servicii fotografice sigrafica. Primul "beneficiar" vom fi chiar noi intrucat in toamnadorim sa lansam un nou proiect, un magazin on-line unde imaginea vafi importanta".

Valoarea totala a proiectului este de peste 230.000 de lei faraTVA (55.000 de euro), din care fondurile europene reprezinta circa136.000 de lei fara TVA (32.000 de euro). "Implementarea va dura unan si jumatate si ne aflam in faza de promovare proiect siimplementare a primei faze, intrucat trebuie sa existe sursefinanciare proprii pentru implementarea fiecarei transe dinproiect, urmand ca in termen de 3 luni de la depunerea dosarului derambursare sa ni se returneze o parte din suma cheltuita", spuneGrigorescu.

Partea de cofinantare va fi asigurata atat din surse proprii,insa cea mai mare parte va reprezenta un credit bancar.

Cifra de afaceri a companiei a fost in 2007, conform datelor depe site-ul Ministerului de Finante, de circa 30.000 de euro.Clientii care solicita organizarea de evenimente sunt in proportiede 60% persoane fizice, in timp ce pentru cadourile corporate 90%reprezinta persoane juridice. Bancile si asiguratorii apeleazaconstant la serviciile companiei. "Pe partea de evenimentecorporate avem mai putini clienti fata de anul trecut. In schimb,persoanele fizice sunt constante in a apela la serviciile deorganizare de evenimente."

Unda Mai are in prezent trei angajati. "Posibil sa mai angajam opersoana la sfarsitul anului sau cel mai tarziu in prima parte aanului urmator."

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO