Eveniment

Cum a luat o firma 40.000 de euro pentru utilaje de fabricare tevi

05.08.2009, 19:45 119

Firma Atera Plast din Ploiesti, care produce componente din mase plastice pentru instalatii electrice, doze, aplice, corpuri de iluminat gradina si care anul trecut a avut o cifra de afaceri de 100.000 de euro, va obtine de la UE aproape 42.000 de euro pentru achizitionarea unei linii de fabricare tevi si a unei mori pentru reciclarea deseurilor rezultate.

Absolvent al facultatii Tehnologia constructiei de utilaj petrolier din Ploiesti, Ilie State a infiintat firma Atera Plast in 1996. In mai anul trecut el a depus un proiect pentru fonduri nerambursabile cu scopul de a-si diversifica gama de produse oferite de companie. „M-am gandit ca fondurile acestea care vin gratis in proportie de 70% din valoarea proiectului sunt niste bani bine-veniti in conditiile in care sunt singurul beneficiu pe care il am de la stat. Credeam ca banii acestia se dau pe pile si am vrut sa incerc sa vad daca este asa. Nu am avut relatii si iata ca mi-a fost aprobat proiectul si astept sa primesc si primii bani in septembrie", spune Ilie State, directorul general al Atera Plast.

Proiectul care se numeste „Calea spre lumina- Diversificarea gamei de produse a Atera Plast" si este impartit in trei etape, are o valoare de 71.000 de euro, din care 42.000 de euro vor proveni de la UE. „Proiectul a fost depus in cadrul Programului Operational Regional (POR), operatiunea 4.3 „Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor" in mai anul trecut, in decembrie a fost aprobat, iar anul acesta in mai am semnat contractul la Agentia pentru dezvoltare regionala Sud Muntenia (ADRBI Sud Muntenia). Diferentele de curs valutar la utilajele pe care le vom achizitiona, de aproape 10.000 de euro, va trebui sa le suportam singuri", spune State. El spune ca pentru consultanta in intocmirea proiectului a platit circa 3.000 de euro.

In urma licitatiei pe care a organizat-o firma, linia de fabricare tevi va fi achizitionata de la o firma de productie din Grecia, pretul acesteia fiind de circa 65.000 de euro, in timp ce moara pentru reciclarea deseurilor va costa in jur de 4.000 de euro.

„Am cautat utilaje la cel mai bun raport calitate-pret. Am vrut sa achizitionez un utilaj care sa nu coste mult. Am dat avansul pentru el, 15.000 de euro din surse proprii, iar uitlajul va fi gata in septembrie, deoarce se face pe comanda", explica State.

El spune ca dupa plata primei transe catre firma de la care a achizitionat utilajul a intocmit si prima cerere de rambursare catre ADRBI Sud Muntenia.

„In iulie am depus prima cerere de rambursare la ADRBI Sud si vor trece doua luni si jumatate pana imi returneaza prima transa, dupa ce vor verifica daca dosarul de achizitie a fost corect intocmit."

Proiectul firmei Atera Plast este in cea de-a doua faza de implementare. „Am virat a doua transa de bani catre firma din Grecia si momentan intocmim al doilea dosar pentru rambursare", spune State.

Firma are in prezent patru angajati si in urma implementarii proiectului va mai angaja inca doua persoane care sa lucreze cu noile utilaje achizitionate.

„Trebuie sa mai angajez doi oameni in aceasta a doua etapa de implemntare a proiectului. Pe acestia trebuie sa-i instruiesc sa poata sa lucreze cu utilajele noi. Anul trecut am inregistrat o cifra de afaceri de 100.000 de euro si anul acesta astept ca businessul sa scada."

Un nou apel in cadrul POR, operatiunea 4.3 „Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor" va fi deschis in luna august, iar mai mute informatii pot fi gasite pe site-ul inforegio.ro.

 

Cine ia banii

Compania: Atera Plast

Obiect de activitate: produce componente din mase plastice pentru instalatii electrice, doze, aplice, corpuri de iluminat gradina

Proiectul: „Calea spre lumina- Diversificarea gamei de produse a Atera Plast"

Valoarea totala a proiectului: 71.000 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: 42.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: 100.000 de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO