Eveniment

Cum a luat o firma din Craiova echipamente topo-geodezice

28.09.2009, 00:00 1613

Firma Toposurvey din Craiova, judetul Dolj, care activeaza indomeniul geodezie, topografie, cadastru si care anul trecut ainregistrat o cifra de afaceri de peste 145.000 de euro, afinalizat proiectul prin care va primi fonduri nerambursabile de56.000 de euro pentru achizitionarea de echipamente si instrumentetopo-geodezice, calculatoare, laptopuri si softwarespecializat.

Irinel Constantin Gresita, administratorul si fondatorulToposurvey, a depus in iunie anul trecut proiectul "Dezvoltareacapacitatii tehnice a firmei Toposurvey prin achizitionarea deechipamente moderne" in cadrul Programului Operational Regional,"Sprijinirea microintreprinderilor".

Proiectul, cu o valoare totala de 95.600 de euro, a fost semnatin mai anul acesta si a avut o perioada de implementare de patruluni.

"Am avut o singura etapa pentru proiect deoarece vorbim doar deachizitie de echipamente. Am achizitionat in prima faza receptoareGPS, statii totale, nivela, in general echipamente si instrumentetopo-geodezice, iar in a doua etapa doua calculatoare, doualaptopuri si licente software", explica Constantin Gresita.

El spune ca a depus cererea de rambursare pe 7-8 august si vaprimi 56.000 de euro in luna septembrie.

"Ar trebui sa-mi vina banii. In contract scrie ca sunt returnatiin maxim 60 de zile de la data la care am depus cererea derambursare. Cei de la Agentia pentru dezvoltare regionala sud-vest(ADR Sud-Vest) au venit si au facut verificari la fata loculuipentru a vedea daca s-au respectat pasii proiectului."

Pentru partea de cofinantare, firma a obtinut un credit de300.000 de lei pe o perioada de cinci ani prin CEC Bank. "Am mersla trei banci pana sa obtin credit", spune Gresita.

In urma finalizarii proiectului, au fost create trei locuri demunca. "Daca era sa facem investitia din banii nostri luam doar otreime din echipamente pentru ca suma este destul de mare avand invedere ca vorbim doar de achizitie de echipamente."

Cine ia banii:

Compania: Toposurvey Craiova, judetul Dolj

Obiect de activitate: activeaza in domeniul geodezie,topografie, cadastru

Proiectul: "Dezvoltarea capacitatii tehnice a firmeiToposurvey prin achizitionarea de echipamente moderne"

Valoarea totala a proiectului: 95.600 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: 56.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: 145.000 de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO