Eveniment

Cum a primit un salon de infrumusetare 32.000 € de la UE

27.04.2010, 23:08 3709

Salonul de infrumusetare Blue Line Center din Suceava a primitfonduri europene de peste 32.000 de euro pentru achizitionarea a 21de echipamente specifice, mobilier si echipamente IT. Firma afinalizat la sfarsitul lunii august a anului trecut un proiect deinvestitii cu o valoare de peste 56.000 de euro.

"Salonul nostru oferea doar servicii de coafura, cosmetica simanichiura-pedichiura. Am vrut sa crestem capacitatea de deserviresi sa oferim si servicii de infrumusetare corporala. Pentru cavaloarea investitiei este ridicata ne-am gandit sa apelam lafonduri europene care sa acopere o mare parte din costuri", spuneLivia Gafencu, asociatul Blue Line Center.

Proiectul "Dotare salon de coafura si infrumusetare cuechipamente si dotari specifice si echipamente IT" a fost depus incadrul Programului Operational Regional 2007-2013, "Sprijinireadezvoltarii microintreprinderilor".

"Am depus in 2008 un proiect pentru a obtine bani de la UE.Contractul cu Ministerul Dezvoltarii, care gestioneaza programulpentru microintreprinderi, l-am semnat anul trecut in aprilie. Amvrut sa ne largim gama de servicii pe care le ofera salonul. Nune-a demoralizat perioada destul de lunga in care am primitraspunsul ca suntem acceptati la finantare, am vrut sa obtinemacesti bani care sa ne ajute sa ne dezvoltam."

Perioada de implementare a fost de trei luni de zile, cel maiscump aparat achizitionat fiind cel pentru epilare definitiva carea costat circa 20.000 de euro, echipamentele fiind achizitionaredin Romania, in urma unei licitatii. "In ciuda crizei, am facutinvestitia. Anul trecut am mentinut preturile si am mers cuprofitabilitate minima. Am reusit astfel sa ne mentinem numarul declienti, iar in acest moment, pentru ca am adus noi servicii, amintrat cu reclama si promotii ca sa atragem clienti noi. Speram cain urmatorii ani, in urma implementarii acestui proiect, sa crestemcifra de afaceri cu 20 pana la 50%", spune Gafencu.

Firma care in 2008 a inregistrat o cifra de afaceri de 25.000 deeuro are in prezent noua angajati.

Cine ia banii:

Compania: Blue Line Center din Suceava

Obiect de activitate: salon de infrumusetare

Proiectul: "Dotare salon de coafura si infrumusetare cuechipamente si dotari specifice si echipamente IT"

Valoarea totala a proiectului: 56.000 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: 32.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: 25.000 de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO