Eveniment

Cum ar putea profita România la maximum de numirea Corinei Creţu comisar pentru dezvoltare regională?

Autor: Luciana Georgescu

12.09.2014, 00:05 405
Numirea Corinei Creţu în funcţia de comisar european pentru Politică Regională ar putea contribui semnificativ la creşterea gradului de absorbţie a fondurilor europene în perioada 2014-2020, prin opti­mizarea a trei zone importante - instituţională, a beneficiarilor privaţi şi publici şi cea de lobby, a declarat Cosmin Drăgoi, specialist în fonduri europene, prezent la emisiunea ZF Live.
 
„Gestionarea politicilor regionale este cel mai potrivit portofoliu pe care îl putea obţine România. Corina Creţu ne va ajuta să ne facem auziţi. Ne va ajuta să ne transmitem mai bine către Comisia Europeană problemele privind absorbţia fondurilor europene şi ne poate oferi posibile soluţii“, a spus Drăgoi.
 
El consideră că cea mai importantă zonă care trebuie regândită astfel încât România să atragă mai multe fonduri europene este cea instituţională, care vizează rolul autorităţilor din România în funcţionarea programelor operaţionale, adică optimizarea timpilor de evaluare şi a proce­durilor de achiziţii.
 
„Parţial aceste lucruri au fost atinse în exerciţiul anterior, însă este nevoie de o îmbunătăţire conti­nuă pentru a vedea rezultatele. Nu este de ajuns să iei o măsură azi. Dacă vrem mai mulţi bani avem nevoie de măsuri mai multe şi mai bune“, a adăugat Drăgoi la ZF Live.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO