Eveniment

Cum arată ”naşterea” unui mall. Imagini inedite filmate cu drona de la cel mai nou mall din Bucureşti

Autor: Alexandra Marcu

24.02.2016, 11:45 2826

ParkLake, o investiţie de circa 180 de milioane de euro, ar trebui să fie gata să primească vizitatori în cele peste 200 de magazine în primăvara acestui an.

Mall-ul ParkLake va avea peste 200 de magazine, cu o suprafaţă închiriabilă de 70.000 mp, 23 de restaurante şi o zonă de entertainment.

Construcţia centrului comercial ParkLake Plaza, dezvoltat în parteneriat de Sonae Sierra şi Caelum Development pe locul fostei baze sportive Spartac din cartierul Titan din Bucureşti, se apropie de final.

Construcţia centrului comercial a fost anunţată pentru prima dată în 2007, la un an după ce irlandezii de la Caelum au achiziţionat terenul fostei baze sportive Spartac. Iniţial, mall-ul ar fi trebuit să fie însoţit şi de două clădiri rezidenţiale, însă în urma unor schimbări, cei doi dezvoltatori au renunţat la cele două clădiri de locuinţe cu 20 de etaje.

În 2014 Sonae Sierra şi Caelum Development au început să negocieze cu Carrefour posibilitatea ca retailerul alimentar să devină al treilea acţionar. În prezent, Carrefour deţine circa 30% din ParkLake Plaza şi cea mai mare suprafaţă din centrul comercial.

Sursa: Dromedia

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO