Eveniment

Cum citesc primarii hărţile de inundaţii pe care Apele Române au dat 47 de milioane de euro

Cum citesc primarii hărţile de inundaţii pe care Apele...

Autor: Gândul

30.07.2014, 13:44 471

Un nou val de inundaţii a lovit România marţi. Într-o zi în care zeci de localităţi din judeţele Argeş, Vâlcea, Dâmboviţa, Olt, Gorj sau Dolj se aflau sub puhoiul apelor învolburate, Gândul a încercat să afle dacă hărţile de inundaţii, pentru care Apele Române au plătit circa 47 de milioane de euro, sunt acum utile edililor. În aprilie, la inundaţiile care au afectat mai multe judeţe, Gândul a demonstrat că autorităţile locale nu ştiau să le folosească.

Vaideeni, o localitate situată în Nord - Vestul judeţului Vâlcea, la circa 50 de kilometri de municipiul reşedinţă de judeţ, este una dintre cele mai afectate zone în urma viiturilor. Contactat de gândul, Achim Băluţ, primarul din Vaideeni, în care trăiesc peste 4.000 de suflete, a admis, mai mult sau mai puţin direct, că hărţile de risc şi de hazard la inundaţii, realizate de Apele Române, cu circa 47 de milioane de euro, nu i-au fost de prea mare ajutor.

Citiţi o analiză pe gândul.info.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO