Eveniment

Cum motivează DNA anchetarea fostului ministru Dan Şova şi a directorului CET Govora

Cum motivează DNA anchetarea fostului ministru Dan Şova...

Autor: Mediafax

23.11.2015, 00:00 131

Directorul CET Govora Mihai Bălan a încheiat cele două contracte cu o firmă de avocatură în perioada 2011 - 2014 „la ordinul şi în interesul“ lui Dan şova, susţin procurorii DNA, arătând că CET Govora are şase jurişti şi, în toată această perioadă, nu au fost necesare serviciile contractate. Directorul Centralei Electrice de Termoficare (CET) Govora, Mihai Bălan, a fost pus sub control judiciar, în dosarul în care este acuzat de abuz în serviciu, pentru că a încheiat două contracte de asistenţă juridică cu o firmă, influenţat de senatorul Dan şova. Contractele de asistenţă juridică încheiate de Bălan reprezintă acte defectuoase îndeplinite în exercitarea atribuţiilor de serviciu, spun procurorii DNA în referatul cu propunerea de arestare a directorului CET Govora.

„Mai întâi, trebuie precizat că la nivelul CET Govora, necesitatea achiziţionării serviciului de consultanţă juridică nu numai că nu a fost rezultatul unui proces decizional comun de jos în sus pe linie ierarhică, ci a fost unul ce a aparţinut exclusiv directorului general Bălan Mihai care a acţionat la ordinul şi în interesul numitului Şova Dan-Coman, împrejurări din care rezultă nesocotirea celei mai elementare obligaţii de serviciu a unui director general, aceea de a acţiona în interesul societăţii pe care o conduce“, spun procurorii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO