Eveniment

Cum să te fereşti de indigestie după masa tradiţională de Paşte

Cum să te fereşti de indigestie după masa...

Autor: Răzvan Botea

07.04.2018, 11:00 579

În anii trecuţi, mii de români au avut nevoie de îngrijiri medicale şi chiar au fost internaţi după masa de Paşte, aceştia consumând în exces drob, carne de miel, cozonaci sau alcool.

În special după postul Paştelui, organismul fiind obişnuit cu dieta fără grăsimi animale, alimentele bogate în grăsime de la masa de Paşte pot cauza probleme digestive, în unele cazuri destul de grave.

Cel mai des indigestia apare în urma unei mese copioase, bogată în alimente grase, condimentate sau prăjeli, dar şi din cauza alcoolului, scrie CSID.

Cele mai frecvene simptome ale indigestiei sunt durerile abdominale, senzaţia de plenitudine, senzaţia de arsură abdominală. Simptomele mai puţin frecvente sunt de greaţă. Simptomele variază în intensitate şi frecvenţă în funcţie de organismul fiecăruia.

Factorii care cresc riscul să apară indigestia, pe lângă cei enumeraţi, sunt: ingerarea prea rapidă a alimentelor, stresul emoţional din timpul meselor, consumul exageratd e alcool sau cafea.

Sfatul medicilor este, în primul rând, evitarea factorilor de risc. Cu toate acestea, dacă se întâmplă să apară simptomele de indigestie, există şi medicamentaţie. Pentru aceasta din urmă, este recomandat să consultaţi medicul sau farmacistul.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO