Eveniment

Cum se pregătesc proprietarii de terase şi restaurante şi hotelierii de pe litoral pentru vacanţa de 1 Mai

Cum se pregătesc proprietarii de terase şi restaurante...

Autor: Cătălin Legănel

21.04.2018, 11:14 368

Cu numai o săptămână rămasă până la deschiderea oficială a sezonului estival, operatorii din turism din Mamaia promit că faleza şi spaţiile din faţa hotelurilor vor fi curăţate.

”Din punctul nostru de vedere, al hotelierilor, suntem pe ultima sută de metri. Se lucrează frenetic, atât în interiorul hotelurilor cât şi în exterior. Autorităţile locale sunt şi ele prezente în toată staţiunea. Deci, încercăm să facem totul ca să fie bine în aşa fel încât, vineri, primii turişti care sosesc în staţiune să aibă o imagine plăcută”, a spus unul dintre hotelierii din Mamaia.

Şi în jurul teraselor roiesc lucrătorii, încercând să le cosmetizeze, majoritatea patronilor fiind siguri că acestea vor fi gata pentru minivacanţa de 1 Mai. Peste tot, muncitorii, înarmaţi cu unelte, pensule şi bidinele, repară, îndreaptă, întind straturi de vopsea proaspătă peste ornamentele din lemn sau fier cu care sunt decorate localurile din staţiune.

La rândul lor, echipele Primăriei fac lucrările de igienizare, a fost tunsă iarba şi a fost adunat nisipul de pe faleză.

În zilele acestea sunt reparate coşurile de gunoi, înlocuite băncile rupte de pe aleea de promenadă şi vor fi vopsiţi, în culoarea bleu, stâlpii de iluminat public. De asemenea, mare parte din bulevardul care traversează staţiunea de la sud la nord a fost asfaltat.

Şi în Mangalia şi staţiunile din sudul litoralului se lucrează intens pentru ca acestea să fie gata de 1 Mai. Pentru a întâmpina primii turişti în condiţii optime, se intervine cu lucrări de curăţenie, în toate cele şase staţiuni ale Mangaliei.

Acţiunile pe domeniul public vizează igienizarea arterelor principale şi secundare din staţiuni, înfrumuseţarea spaţiilor verzi, dar şi curăţarea tuturor rigolelor, precum şi toaletarea arborilor şi plantarea de flori. Zilele acestea, s-a intervenit pe cordonul Saturn-Venus cu lucrări de igienizare a rigolelor, ele fiind răzuite, curăţate de resturi vegetale, pământ şi praf şi spălate corespunzător. În acelaşi timp, s-au pregătit spaţiile pentru flori şi s-a mobilizat terenul pentru trandafiri, s-a cosit iarba şi toaletat toţi copacii din staţiuni.

În paralel cu aceste lucrări de igienizare, se intervine, în acelaşi mod şi la nivelul oraşului Mangalia.

”Zilele următoare, după ce finalizăm curăţenia în staţiuni, vom continua cu lucrări similare în tot oraşul. Vom înfrumuseţa spaţiile verzi şi vom igieniza străzile, iar apoi vom igieniza şi dezinfecta toate ghenele de gunoi din oraş, prin spălare cu var cloros, astfel încât, oraşul şi staţiunile să fie pregătite pentru primirea turiştilor”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Intervenţiile pe domeniul public continuă şi cu ridicarea chioşcurilor şi construcţiilor care nu deţin autorizaţie de construire sau nu au documente legale de amplasament.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO