Eveniment

Cum va fi vremea în weekend. Ce spun meteorologii

Cum va fi vremea în weekend. Ce spun meteorologii

Autor: Daniela Timofti

30.06.2018, 08:02 139

“Pentru prima zi din weekend ploile vor continua. Se vor manifesta adverse cu caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi izolat cădere de grindină. În general vor exista cantităţi de apă de 25 de litri pe metri pătraţi şi izolat, 40-50 de litri pe metrul pătrat. Până sâmbătă la ora 23 intră în vigoare un cod portocaliu de ploi abundente în Moldova şi zona Carpaţilor Orientali. Aici se vor acumula cantităţi de apă de 50 de litri pe metru pătrat şi izolat, 60-70 de litri”, a declarat pentru MEDIAFAX, Mirela Polifronie, meteorolog de serviciu în cadrul ANM.

Duminică, ploile vor scădea în intensitate şi se vor semnala pe arii mai restrânse.

“Manifestări ale ploilor vor avea loc şi în judeţele care nu se află sub cod galben sau portocaliu, însă se vor semnala pe arii mai restrânse şi intervale mai scurte de timp. (...) Sâmbătă temperatura maximă va fi de 26-27 de grade. (...) Duminică vremea se va ameliora sub aspectul precipitaţiilor. Ploile vor scădea în intensitate şi se vor semnala pe arii mai restrânse. Temperaturile vor scădea destul de mult, vor fi 17 grade în nordul Moldovei, iar în partea de sud avem 25 de grade”, a declarat meteorologul.

În Capitală, în weekend va fi o vreme răcoroasă pentru această perioadă.

“În weekend va ploua slab în Capitală. Temperaturile vor fi în scădere, sâmbătă vor fi 25-26 de grade, iar duminică în jur de 23 de grade. O vreme mai rece decât în mod normal”, informează reprezentantul ANM.

Vremea răcoroasă va fi resimţită şi pe litoral acolo unde temperaturile maxime nu vor depăşi 18 grade Celsius. La munte ar putea apărea precipitaţii sub formă de ninsoare.

“Pentru zona de munte vremea va fi destul de instabilă, vor fi adverse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi vijelie, cantităţi de apă însemnate şi chiar grindină. Nu este exclus ca la peste 1800-2000 de metri în Carpaţii Meridionali să avem precipitaţii sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Pe litoral se aşteaptă o vreme instabilă. În aer vor fi în jur de 18 grade Celsius, iar apa mării va avea în jur de 20 de grade”, a declarat Mirela Polifronie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO