Eveniment

Cum va fi vremea în zilele de Paşte şi în Noaptea de Înviere

Cum va fi vremea în zilele de Paşte şi în Noaptea de...

Autor: Nicolae Oprea

06.04.2018, 08:22 245

„Vineri va fi o schimbare în aspectul vremii. Dacă miercuri şi joi am avut o vreme frumoasă, cu temperaturi de până la 25 de grade Celsius, de vineri vremea se schimbă, atât ca aspect cât şi din punct de vedere termic, pentru că vor apărea ploi în mare parte din ţară, ce vor fi mai însemnate în zonele montane şi de sud-vest. Vineri, temperaturile vor marca o scădere, astfel încât vor ajunge în jurul celor normale pentru această perioadă, asta însemnând la nivel naţional între 9 şi 19 grade, cu cele mai scăzute valori în Estul Transilvaniei şi în nodul Moldovei”, a declarat pentru MEDIAFAX, Alina Şerban, meteorolog în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM).

Potrivit reprezentantului ANM, sâmbătă, vremea se mai ameliorează sub asepectul precipitaţiilor. Ploile vor mai apărea doar cu caracter local prin nordul teritoriului şi în zonele montane, iar în restul ţării cerul se va degaja, însă, temperaturile vor fi comparabile cu cele de vineri, între 11 şi 20 de grade la nivel naţional.

„Duminică se încălzeşte uşor în regiunile intracarpatice, în Banat, Crişana, Maramureş şi Transilvania, unde la amiază valorile termice vor trece de 20 de grade Celsius, însă, în celelalte regiuni, între 14 şi 20 de grade. De asemenea, va fi vânt în partea de sud a teritoriului. În noaptea de Înviere va fi frumos ca aspect, fără precipitaţii, cu temperaturi situate între 4 şi 9 grade şi 7-8 grade în zona Capitalei”, a mai precizat meteorologul.

Potrivit sursei citate, luni va fi cea mai frumoasă zi din această perioadă cu temperaturi de peste 20 de grade, şi chiar 25 de grade în zonele vestice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO