Eveniment

Cursuri pentru 180 de antreprenori cu 0,5 mil. € de la UE

02.11.2009, 23:06 55

Firma Carpediem Technologies din Bucuresti, cu afaceri de peste5.300 de euro, va primi fonduri europene in valoare de 2,3 mil. lei(540.000 de euro) pentru a sustine cursuri de pregatire pentru ceicare doresc
sa-si dezvolte abilitatile antreprenoriale.
"Proiectul este destinat persoanelor de orice varsta, cuinitiativa, care doresc sa infiinteze o intreprindere, precum siintreprinzatorilor care vor sa-si puna in aplicare ideile,talentul, creativitatea si energia in proiecte inovatoare siartistice", spune Georgiana Onuc, coordonatorul proiectului"Antreprenor Club", initiat si organizat de Carpediem Technologiessi Project Management Solutions.
Compania a depus anul trecut proiectul "Entrepreneur start -Romanian Artisans and Inventors Workshops" prin care urmeaza sainstruiasca 180 de persoane in cadrul Programului OperationalSectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POS DRU).
Proiectul are o valoare totala de 2,5 milioane de lei (590.000 deeuro) si se va desfasura in perioada noiembrie 2009 - octombrie2010, urmand a se constitui 12 grupe de participanti, fiecare grupaavand parte de o luna de pregatire.
Trainingurile se vor desfasura in Constanta, Galati si Tulcea, iarparticipantilor care nu locuiesc in localitatile cu centre detrainig le sunt asigurate costurile deplasarii.
"Vom premia cele mai bune planuri de afaceri pe care le vom sustinefinanciar. Obligatia antreprenorilor care vor obtine aceste premiieste ca in maxim 6 luni sa-si infiinteze firma cu domeniul prevazutprin proiectul pe care il va realiza in timpul cursului."

Cine ia banii:
Compania: Carpediem Technologies, Bucuresti
Obiect de activitate: activitati profesionale, stiintificesi tehnice
Proiectul: "Entrepreneur start - Romanian Artisans andInventors Workshops"
Valoarea totala a proiectului: 590.000 de euro
Suma pe care o primesc de la UE: 540.000 de euro
Cifra de afaceri in 2008: 5.300 de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO