Eveniment

Cutremur puternic cu magnitudinea de 7 în estul Rusiei

Cutremur puternic cu magnitudinea de 7 în estul Rusiei

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

30.01.2016, 10:37 1853

Potrivit Institutului american de geofizică USGS, seismul a avut loc la ora 3.25 GMT (5.25, ora României), la o adâncime de 160 de kilometri, în regiunea muntoasă Kamceatka Krai, pe coasta de est a Rusiei.

Centrele de avertizare de tsunami american şi pentru Pacific au anunţat că nu exista niciun risc de tsunami, potrivit Radio Free Europe-radio Liberty.

Filiala locală a Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat că seismul a fost localizat la nord-vest de capitala regională Petropavlovsk-Kamceaţki.

"Epicentrul a fost localizat în regiunea Ielizovo, la 84 de kilometri nord-vest de Ielizovo, şi la 87 de kilometri nord-vest de Pertopavlovsk-Kamceaţki", a precizat ministerul într-un comunicat.

"Locuitorii din zona populată au resimţit cutremurul la magnitudinea de 5", a adăugat ministerul. "Informaţii preliminare arată că seismul nu a provocat pagube sau victime", mai precizează acesta.

Academia rusă de Ştiinţe a anunţat pe site că seismul a fost urmat de o replică cu o magnitudine de 5,2.

Cutremurul a avut loc într-o zonă apropiată de Cercul de Foc al Pacificului, o regiune afectată frecvent de cutremure şi erupţii vulcanice.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO