Eveniment

Dacian Cioloş: „Ne concentrăm pe crearea de noi locuri de muncă şi de oportunităţi. Tinerii trebuie să fie stimulaţi să-şi deschidă propriile afaceri"

Dacian Cioloş: „Ne concentrăm pe crearea de noi...

Autor: Greta Bogdan

19.09.2016, 15:38 570

România trebuie să se concentreze pe crearea de noi locuri de muncă, mai ales în contextul unei creşteri economice sustenabile, bazată atât pe consum, cât şi pe investiţii, a subliniat premierul Dacian Cioloş, în plenul reunit al Parlamentului. 

De asemenea, acesta a mai declarat faptul că statul trebuie să încurajeze integrarea persoanelor din zonele defavorizate în câmpul de muncă, precum şi tinerii aflaţi la început de carieră, care au nevoie să fie impulsionaţi pentru a-şi deschide propriile afaceri. „Vom veni cu un dispozitiv care să sprijine zone precum Valea Jiului, Moldova sau Munţii Apuseni, prin finanţări naţionale, dar şi europene. Astfel, Guvernul îşi propune stimularea deplasării forţei de muncă în aceste locuri defavorizate. 

Premierul a mai declarant că Guvernul nu intenţionează, până la sfârşitul acestui mandat, să majoreze nicio taxă şi niciun impozit.

"Nu intenţionăm, până la sfârşitul acestui mandat, să creştem nicio taxa, să creştem niciun impozit, să modificăm nicio indemnizaţie, aşa cum s-a spus. Dimpotrivă'', a spus Cioloş în Parlament.

El a mai spus că Executivul a redus TVA-ul la 9% pentru lucrările agricole şi inputurile consumate în agricultură.

''Şi tot pentru a veni în sprijinul agricultorilor, mai ales a micilor producători persoane fizice şi persoane autorizate, intenţionăm să venim cu modificări în sensul simplificării în Codul Fiscal prin care să propunem un regim TVA special pentru micii agricultori, persoanele fizice sau persoane fizice autorizate, în sensul ca ei să nu aibă nevoie de toată această birocraţie şi documentaţie privind înregistrarea TVA-ului'', a adăugat premierul.

Până în prezent, spune premierul, cursul economiei locale este cel planificat la începutul anului, rămânând stabil în continuare. „Am putut orienta peste două miliarde de lei spre educaţie şi sănătate, pentru a echilibra nivelul salariilor. 

Premierul Dacian Cioloş a venit luni în Parlament pentru a prezenta un raport asupra economiei la insistenţele PSD.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO