Eveniment

David Cameron respinge un al doilea referendum în Marea Britanie

David Cameron respinge un al doilea referendum în Marea...

Autor: Ştefan Stan

27.06.2016, 16:37 57945

Premierul britanic David Cameron a respins cererile pentru încă un referendum pentru ieşiera Marii Britanii din UE şi a format o echipă care să se ocupe de retragerea britanică din spaţiul comunitar, ca urmare a plebiscitului de joi care a uimit o lume întreagă.

Citiţi gratuit E-Paper cu ediţia specială Ziarul Financiar dedicată Brexit

Lira şi-a extins pentru a doua zi consecutivă scăderile şi a ajuns la cel mai jos nivel din 1985. Liderii europeni şi britanici au părut în ultima perioadă fără direcţie, în timp ce Scoţia pare să se îndrepte cu paşi rapizi spre independenţă.

Membri ai guvernului actual au încercat să reasigure investitorii că vor putea ţine sub control ieşirea din Marea Britanie. Ministrul de finanţe britanic, George Osborne, a spus că ”lumea nu ar trebui să ne pună la îndoială hotărârea” pentru a limita o ”ajustare inevitabilă” în economie.

Cum arătau fructele şi legumele înainte să fie modificate genetic

Cel mai bine ”păzit” secret al Facebook: Al doilea site al reţelei de socializare, gândit special pentru a vorbi cu prietenii

Care sunt diferenţele dintre vălurile islamice purtate de femeile musulmane

Boris Johnson, care este favorit în cursa pentru a-i prelua locul lui David Cameron în fruntea guvernului, susţine că ”efectele negative ale Brexitului sunt mult prea mediatizate, în timp ce părţile bune sunt ignorate”.

Marea Britanie investighează acuzaţii de fraudă în raport cu petiţia semnată de peste 3 milioane de oameni care cerea un nou referendum, cu alte condiţii de validitate, pentru ieşirea Marii Britanii din UE.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO