Eveniment

De ce crede Lucian Croitoru, BNR, că bugetarii nu au reacţionat violent atunci când le-au fost tăiate salariile

De ce crede Lucian Croitoru, BNR, că bugetarii nu au reacţionat violent atunci când le-au fost tăiate salariile

Autor: Gândul

31.05.2012, 19:31 3029

Bugetarii români nu au reacţionat violent atunci când reprezentanţii Guvernului au hotărât tăierea salariilor lor pentru că au "avut bun simţ şi intuiţie", a declarat Lucian Croitoru, consilierul guvernatorului Băncii Naţionale a României (BNR), în cadrul ediţiei de miercuri a Gândul LIVE.

"În sectorul bugetar, nu uitaţi că România a avut un deficit de cont curent, foarte mare, aproape 14% în 2007, acum oscilează între 4% - 5%, iar deficitul României trebuia redus pentru a arăta disciplina de care suntem capabili în aria fiscală şi pentru că nu se puteau susţine altfel. A fost un exces între 2004 şi 2008. Publicul chiar cred că a avut acest bun simţ şi intuiţie <<Domnule ştim că a fost ceva în plus, chiar şi în buzunarele noastre>>", a explicat Croitoru.

"Oamenii au această înţelepciune, după părerea mea, în România", a mai adăugat consilierul guvernatorului Mugur Isărescu.

El a mai susţinut că autorităţie române au acţionat cu întârziere în faţa crizei şi că, de aceea, anul 2009 a fost pierdut. "În loc să acţionăm în 2009, am acţionat decisiv în 2010. Grecia este un bun exemplu că atunci când întârzii la nesfârşit în luarea unor măsuri, dintr-un motiv sau altul, problemele se acumulează, nu se rezolvă şi de unde porneşti cu o problemă economică, poţi să ajungi la o problemă politică şi după aceea la o problemă socială", a declarat Croitoru la Gândul LIVE.

Citiţi mai multe detalii pe www.gandul.info

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO