Eveniment

De la 1 ianuarie 2016 vom avea cărţi mai ieftine: TVA-ul va fi redus de la 9% la 5% pentru cărţi

De la 1 ianuarie 2016 vom avea cărţi mai ieftine:...

Autor: Diana Pârvulescu

23.04.2015, 16:00 343

Astfel, potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, în urma unor discuţii cu premierul Victor Ponta şi ministrul Finanţelor, Eugen Teodorescu, pe de o parte, şi ministrul Culturii, Ionuţ Vulpescu, de cealaltă parte, s-a stabilit ca TVA la cărţi să fie redusă la 5%.

În acest sens, ministrul Culturii urmează să depună la Camera Deputaţilor un amendament la proiectul noului Cod Fiscal, prin care TVA pentru cărţi să fie redusă de la 9% la 5%, România devenind astfel una dintre ţările cu cea mai scăzută taxă pe valoare adăugată pe acest segment din Europa.

Măsura scăderii TVA de la 9% la 5% ar urma să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2016, odată cu noul Cod Fiscal, care prevede, printre altele, reducerea TVA generală la 20%, dar şi alte măsuri de relaxare fiscală.

Reducerea TVA la carte de la 9% la 5% nu constituie o pierdere palpabilă pentru buget şi ajută, totodată, editurile să susţină un preţ de vânzare accesibil, se arată în comunicatul citat.

Pe 25 martie, proiectul de lege privind noul Cod Fiscal a fost aprobat de Guvern şi a fost transmis Senatului. În prezent, acesta se află în dezbatere în comisiile de specialitate ale forului legislativ, urmând să fie supus votului senatorilor şi trimis Camerei Deputaţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO