Eveniment

„De la zero la semifinala campionatului mondial de robotică în doar doi ani”. Două licee din România au ajuns până în finala celei mai mari competiţii de robotică din lume

Performanţa liceenilor a fost realizată în contextul în care învăţământul de stat din România nu include cursuri de robotică în programa şcolară.

Performanţa liceenilor a fost realizată în contextul în care învăţământul de stat din România nu include cursuri de robotică în programa şcolară.

Autor: Alex Ciutacu

04.05.2018, 00:05 1195
♦ La cea de-a 29-a ediţie a etapei mondiale au participat peste 15.000 de elevi din 37 de ţări.

Echipele XEO, de la Colegiul Naţional Horea Cloşca şi Crişan din Alba Iulia, şi Technogods, de la Colegiul Naţional Ecaterina Teodoroiu din Târgu Jiu, au format o alianţă în semifinala campionatului mondial de robotică FIRST Tech Challenge din Detroit, pentru a reprezenta România.

Alături de aceştia, echipele QuantumRobotics şi Qube, de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti, respectiv Colegiul Naţional Ecaterina Teodoroiu din Târgu-jiu, au reprezentat România la etapa internaţională a competiţiei FIRST Tech Challenge din Detroit, după ce au cucerit etapa naţională a competiţiei, organizată de Naţie prin Educaţie şi de compania Momentum din cadrul grupului de publicitate McCann.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO