Eveniment

De Paşte cresc vânzările de vin. De Crăciun românii aleg să bea whisky

De Paşte cresc vânzările de vin. De Crăciun românii...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

05.05.2013, 20:39 391

Toate categoriile de băuturi alcoolice înregistrează o creştere a vânzărilor în perioada Paştelui însă vinurile, atât cele liniştite cât şi cele spumante, sunt produsele cu cea mai accentuată creştere, spune Răzvan Ioan, director comercial al Cristalex, compania care importă brandurile Teacher’s şi Barclays.

Însă în perioada Crăciunului şi a sărbatorilor de iarnă băutura preferată de români este whisky-ul.

Totodată, managerul Cristalex constată faptul că românii şi-au schimbat obiceiurile în ceea ce priveşte achizionarea de băuturi alcoolice în perioada Paştelui.

„Dacă în urmă cu 3-4 ani achiziţiile consumatorilor începeau cu câteva săptămâni înainte, astăzi ele se concentrează pe o perioadă de câteva zile premergătoare sărbătorilor”, a declarat Răzvan Ioan.

El mai spune că chiar dacă whisky-ul ca şi categorie se află într-un uşor declin în special pe fondul scăderii puterii de cumpărare şi a consumului, Cristalex mizează pe vânzări similare celor înregistrate în perioada Paştelui de anul trecut.

Compania a înregistrat în 2012 o cifră de afaceri de 12-13 milioane euro, în scădere faţă de anul precedent.

Pe piaţa de băuturi spirtoase, evaluată la un miliard de euro, sunt prezenţi atât importatori ca BDG Import, Pernod Ricard, PP Distributors sau Cristalex, dar şi producători locali ca Prodal '94 şi Alexandrion.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO