Eveniment

Dealerii auto: Creşterea TVA ne-a triplat numărul de clienţi

29.06.2010, 23:44 35

Majorarea TVA-ului a crescut de până la de trei ori numărulclienţilor care doresc să achiziţioneze un automobil nou în aceastăsăptămână, atât în centrele auto din Bucureşti, cât şi dinţară.

"Toţi cei care urmau să achite maşina săptămâna viitoare sauluna viitoare s-au grăbit acum să plătească, astfel încât să intrecu TVA de 19%, nu de 24%. Astfel traficul de showroom a crescut dedouă-trei ori comparativ cu o perioadă obişnuită din acest an", adeclarat directorul de marketing al unui dealer Ford dinCapitală.

În centrul Dacia din Cluj traficul de showroom a crescut cupeste 20% în ultimele zile, potrivit directorului companiei, dar nuse poate discuta de un vârf în acest an, cele mai bune rezultatefiind înregistrate în momentul lansării programului "Rabla", dar şicând a fost prezentat Duster. "Clienţii acum nu mai stau pe gândurişi se grăbesc să achite maşinile. Aceştia nu achiziţionează prinfinanţare sau prin «Rabla», ci cash", a spus Călin Abrudan,directorul de vânzări în cadrul OTC Group care deţine dealerulDacia Service Cluj Feleac.

Majorarea TVA va scumpi în medie cu 300 de euro un model DaciaLogan, cu aproximativ 500 de euro un automobil din segmentulcompact precum un VW Golf sau un Ford Focus şi cu peste 2-3.000 deeuro un SUV sau o limuzină de lux. Dacă majoritatea maşinilor dinsegmentul de preţ de 10-15.000 de euro sunt achiziţionate înprezent cash, clienţii vor simţi automat şi majorarea TVA-ului. Încazul maşinilor de peste 50.000 de euro, acestea sunt cumpărate pefirmă în sistem leasing, caz în care TVA-ul este deductibil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO