Eveniment

Dealerii auto intra in programul Rabla

16.02.2009, 19:44 41

Dealerii auto de pe piata locala se pot inscrie in perioada 12 - 27 februarie pentru a participa in cadrul programului de stimulare a innoirii parcului auto national, potrivit unui ordin al ministrului mediului, publicat in Monitorul Oficial.

Anul acesta programul Rabla, in cadrul caruia au fost alocate 60.000 de autoturisme (fata de 40.000 anul trecut), se va desfasura in trei etape a cate 20.000 de autoturisme, prima fiind programata intre 1 martie si 29 mai, a doua intre 1 iunie si 31 august si a treia intre 1 septembrie si 11 decembrie.
In plus, prima de casare a crescut de la 3.000 de lei la 3.800 de lei.
"Programul de innoire a parcului auto trebuie sprijinit inclusiv prin mentinerea taxei de poluare. Degeaba porneste acesta daca se va permite in continuare importul de rable. Totul trebuie sa functioneze ca un angrenaj bine pus la punct", a spus Ernest Popovici, presedintele Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile (APIA).
In cadrul editiei de anul acesta varsta automobilelor care pot fi casate a scazut de la 12 ani la zece ani si pot participa si posesorii de atoturisme achizitionate din afara tarii, daca acestea au o vechime de cel putin zece ani si daca au fost inscrise in circulatie in Romania pana cel tarziu la data de 31 decembrie 2006.
Oficialii APIA au anuntat recent ca fac demersuri pentru ca in faza a doua a programului masinile sa poata fi achizitionate si in leasing.
Dosarele producatorilor auto sau a comerciantilor de automobile vor fi analizate si solutionate de Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), iar pe site-ul AFM va fi publicata lista cu firmele auto admise, banii aprobati pentru fiecare companie si echivalentul in numar de unitati pentru suma aprobata.
Potrivit acestor coordonate, Rabla ar trebui sa inceapa in prima parte a lunii martie.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO