Eveniment

Decizia lui Iohannis de a o desemna premier pe Viorica Dăncilă l-a propulsat direct în topul scăderilor de Like-uri pe Facebook dintre paginile româneşti. Preşedintele, criticat dur pe reţelele de socializare

Decizia lui Iohannis de a o desemna premier pe Viorica...

Autor: Iasmina Ardelean

18.01.2018, 08:45 1271

Preşedintele Klaus Iohannis este intens criticat pe pagina sa de Facebook de către cetăţeni, după ce a desemnat-o premier pe Viorica Dăncilă, şi tot mai mulţi oameni au ajuns să-şi retragă like-urile şi să-i transmită şefului statului că a pierdut votul lor. 

„Domnule preşedinte ai dezamăgit multă lume cu această decizie, păcat că nu a fost Băsescu că-i liniştea el pe cei de la psd. Nu stiu ce calcule aţi făcut, dar aţi pierdut multe voturi pt al doilea mandat, trebuia să respingeţi această propunere, să vină cu altă propunere, aşa va vedea lumea că vă bateţi cu ei, aşa aţi lăsat poporul pe mâna şmecherilor”, se arată într-un mesaj postat pe pagina de Facebook a şefului statului.

O altă persoană îi transmite lui Klaus Iohannis că nu va mai avea votul şi like-ul său, decât atunci când va demonstra că este preşedintele ţării.

„Când veţi demonstra că sunteţi preşedintele meu şi al ţării veţi mai avea LIKE-ul şi votul meu. Până atunci rămâneţi cu PSDracnea şi Dancila care fac praf România”, potrivit mesajului.

O femeie i-a amintit preşedintelui că a stat opt ore în frig şi ploaie ca să-l voteze.

„Am stat 8 ore în ploaie şi frig ca sa vă votez. Constituţia o aveţi de partea d-voastra, prefer alegeri anticipate decat un alt premier al infractorilor. Mulţi suntem departe de ţară şi suntem foarte îngrijoraţi de soarta ţării. Nu ne dezamăgiţi! Cu respect Paula Mari”, potrivit postării.

O altă persoană caracterizează decizia lui Iohannis drept o bătaie de joc la adresa poporului.

„Am decis să dau PSD încă o şansă"... Şi poporului când îi daţi o şansă??? Vă bateţi joc de el. Chiar credeţi că aşa vă mai asiguraţi un mandat? Până când să mai îndurăm circul ăsta? N-aţi făcut nimic bun pentru ţară asta; sunteţi degeaba”, se arată în mesaj.

Într-un alt comentariu, Iohannis este criticat nu numai pentru desemnarea lui Dăncilă, ci şi pentru că şi-a „bătut joc” de delegaţia Japoniei.

„România continuă să se decupleze de lumea civilizată prin toate aceste barbarii şi porcării. V-aţi bătut joc de delegaţia Japoniei (da, trebuia să îl întâmpinaţi dvs pe prim ministrul Japoniei la aeroport dacă pesediştii au arătat atâta dispreţ faţă de imaginea României). Trebuia să ieşiţi dur în faţă românilor şi să spuneţi că, acţiunile psd-ului de a-şi da jos guverne la jumate de an doar că nu se mişcă suficient de repede să îl scape pe dragnea de puşcărie, sunt atacuri la siguranţă naţională. Trebuia să nu nominalizaţi nulitatea asta absolută de slugă a lui dragnea că PRIM MINISTRU al unei ţări din UE. Nu aţi făcut nimic din toate astea. Mai mult, nici măcar în declaraţia de acceptare a nominalizării, nu aţi spus nimic despre mizeriile făcute de gaşcă de mafioţi de la guvernare. Nimic. Nici măcar o dojană, aşa... Nu pot să fac mare lucru, dar un unlike pe fb, un vot în minus la dvs şi la pnl la următoarele alegeri şi o prezenţa cât mai mare în stradă...atât pot să fac”, este mesajul postat pe pagina de Facebook.

Cei mai mulţi dintre oameni scriu în mesaje că îşi vor retrage like-ul de pe pagina de Facebook a lui Iohannis.

„Măcar domnul Traian Băsescu se opunea, cu riscul de a fi suspendat, dar de acest domn trec toate, la fel cum vor trece multe legi...nu face absolut nimic pentru noi românii cinstiţi...”, este un alt comentariu.

„Pas cu pas v-aţi vândut penalilor! Fiul meu e cel mai dezamăgit, la 18 ani v-a dat primul vot şi azi i-aţi demonstrat că l-aţi trădat!”, potrivit unui alt mesaj primit de Iohannis.

Într-un alt comentariu, o persoană îi transmite lui Iohannis că votanţii săi au ajuns să fie disperaţi.

„De când sunteţi preşedinte, a fost un singur moment când am simţit că nu v-am votat degeaba, în ianuarie 2017, când aţi ieşit în stradă, alături de manifestanţi. În rest, acelaşi mesaj: "sunt îngrijorat". Aş vrea să va anunţ că noi, cei care v-am votat suntem disperaţi, am depăşit stadiul de îngrijorare în decembrie 2016. "Îngrijorarea" dvs legată de desemnarea rapidă a unui prim ministru pentru a evita "instabilitatea" pare de-a dreptul ridicolă în contextul în care ţară este condusă de un an de o gaşcă de indivizi a căror singură preocupare este să facă legi ce să îi scape de închisoare/permite să fure fără urmări negative. Asta e adevărată instabilitate, să permiteţi în continuare acestor indivizi fără nici o viziune/cunoştinţe tehnice/administrative în domeniile de care e nevoie într-un guvern/parlament să fie la putere. Dacă nu am fi avut parlament şi guvern în ultimul an, cred că ţară ar fi fost mai stabilă decât e cu cei de acum. Deci nu va mai "îngrijoraţi", acţionaţi!”, potrivit mesajului postat.

De asemenea, Comunitatea „Corupţia Ucide”, grupul civic #REZISTENTA şi ONG-ul „Iniţiativa România” au criticat, miercuri, decizia preşedintelui Klaus Iohannis de o desemna premier pe Viorica Dăncilă, precizând că este un gest de complicitate cu PSD.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO